dilluns, 29 d’agost del 2011

CLOENDA DE LES ACTIVITATS D'ESTIU A L'EXPOSICIÓ PERMANENT D'EN CHARLIE RIVEL

El segon Taller de Màgia i Jornada de Portes Obertes a l’Exposició Permanent del Pallasso Charlie Rivel tanca la temporada d’estiu, amb gran èxit de participació.

Aquest estiu i per primer cop, l’Exposició Permanent del Pallasso Charlie Rivel ha organitzat dues jornades gratuïtes al voltant de la màgia. El passat dilluns 18 de juliol es va realitzar al primera jornada, i la darrera i última, el dijous 25 d’agost, que ha marcat la cloenda de l’oferta d’aquest estiu, titulada Vine Descobrir Cubelles i Charlie Rivel.

A banda dels Tallers de Màgia a càrrec d’Isidre Rosell, també s’han ofert; tallers d’aquarel•les de circ i màgia , tallers de maquillatge Charlie Rivel, visita a l’exposició i passi d’espectacles.

Els visitants han estat joves, entre sis i tretze anys la gran majoria; tot i que també hi ha hagut participació de visitants de dos a cinc anys. L'acte central i més massiu ha estat el segon Taller de Màgia, que ha comptat amb la participació de més de cinquanta visitants de procedència diversa. Un 20% de Cubelles, un 59% visitants de segona residencia de la província de Barcelona, un 7% de visitants de la resta d’Espanya, un 7% de França i un 7% d’Anglaterra.

Pel que fa als visitants totals de l'Exposició Permanent del Pallasso Charlie Rivel del passat més de juliol, i respecte l’any anterior, pràcticament s’han doblat, superant àmpliament els sis-cents visitants. Un 85% d’aquests visitants han realitzat la visita guiada Vine Descobrir Cubelles i Charlie Rivel.

Sabies que..?


Sabies que Charlie Rivel va guanyar el primer premi en un Concurs d’imitació de Charlot?

Charlie Rivel va ser el pallasso català més popular i universal. Va fer riure i plorar generacions d’amants del circ amb el seu udol cèlebre. La seva imatge: vestit vermell, sabates grosses, i els seus instruments: cadira i guitarra el van convertir en un mite.

Un dels seus números més aplaudits és el de Charlot als trapezis baixos (llavors Josep Andreu es feia dir ‘Charlot Rivels’).

Un dia es va celebrar un Concurs d’Imitació de Charlot, on Charlie Rivel acompanyat de la seva filla Paulina es va presentar i va guanyar. La gràcia de tot això, és que el mateix Chaplin es va presentar en secret, i va participar. I va quedar tercer.

Va ser en el moment dels premis quan Chaplin li va preguntar: “M’imiteu vós o sóc jo, qui us imita?”