L'AGENDA DE CIRC I MÉS...Pots consultar l'espai de l'agenda:


VINE A DESCOBRIR ...L’exposició que t’ofereix l’oportunitat de conèixer la figura de Josep Andreu Lasserre, l’universal pallasso cubellenc, i de la seva filla Paulina Schumann! 

Exposició permanent del pallasso Charlie Rivel i Paulina Schumann

Col·lecció personal de Josep Andreu i Lasserre, l’universal pallasso català Charlie Rivel (1896-1983). Completíssim artista de circ, el Charlie Rivel pallasso va fer emocionar generacions d’espectadors amb un personatge tendre que udolava a la lluna. Només li calien una guitarra, una cadira i el seu talent per comunicar-se intensament amb el públic.

A l’exposició es pot veure una part del vestuari del pallasso cubellenc, premis, imatges d’actuacions i altres documents. La col·lecció també mostra diversos vestits artístics de la seva filla, Paulina Schumann, que va ser una de les més prestigioses genets de circ. Els vestits es complementen amb premis i fotografies de l’artista.

Des del 16 de març del 2006, l’exposició està instal·lada en una sala del Castell de Cubelles i es pot visitar a títol individual o bé en grups.

Informació i reserva, posant-se en contacte amb l’exposició.

Més informació al bloc:
o a l'espai web:


Exposición permanente del payaso Charlie Rivel y Paulina Schumann

Colección personal de Josep Andreu Lassere, el universal payaso catalán Charlie Rivel (1896-1983). Completísimo artista de circo, el charlie Rivel payaso hizo emocionar generaciones de espectadores con un personaje tierno que aullaba a la luna. Sólo le hacían falta una guitarra, una silla y su talento para comunicar-se intensamente con el público.

En la exposición se puede ver una parte del vestuario del payaso, premios, imágenes de actuaciones y otros documentos. La colección también muestra diferentes vestidos artísticos de su hija, Paulina Schumann, que fue una de las más prestigiosas jinetes de circo. Los vestidos se complementan con premios y fotografías de la artista.

Desde el 16 de marzo del 2006, la exposición está instalada en una sala del Castillo de Cubelles y se puede visitar a título individual o bien en grupos.

Información y reserva, poniéndose en contacto con la exposición.


Exposition permanente du clown Charlie Rivel et Paulina Schumann

Collection personnelle de Josep Andreu i Lasserre, clown catalan et universel, plus connu sous le nom de Charlie Rivel (1896-1983). Artiste de cirque complet, le clown Charlie Rivel  a ému  des générations de spectateurs avec son personnage attendrissant qui hurlait au clair de lune. Il lui suffisait d’une guitare et d’une chaise, son immense talent faisait le reste pour fixer l’attention du public.

Les visiteurs y verront des costumes de scène du clown de Cubelles, des prix et des photos de représentations. La collection comprend également différents costumes artistiques de sa fille, Paulina Schumann, qui fut une des plus prestigieuses cavalières de cirque. Les costumes sont complétés par différents prix et photographies de l’artiste.

L’exposition occupe une salle du château de Cubelles depuis le 16 mars 2006. Elle est accessible individuellement ou en groupes. 

Information et réservation : contacter les responsables de l’exposition. 


Permanent exhibition of the clown Charlie Rivel and Paulina Schumann

Personal Collection of Josep Andreu Lasserre, the universal Catalan clown Charlie Rivel (1896-1983). As an all-round circus artist, Charlie Rivel the clown moved generations of spectators as a gentle character who howled at the moon. All he needed was a guitar, a chair and his talent to establish an intense connection with the audience.

Can be found at the exhibition include some of the costumes worn by the clown from Cubelles, prizes, images of his acts and other documents. The collection also features a series of artistic dresses designed by his daughter, Paulina Schumann, one of the circus industry’s most accomplished horse riders. The dresses are displayed alongside awards and photographs of the artist.

Since 16 March 2006, the exhibition has been housed in a hall at Cubelles Castle and can be accessed by individual visitors and by groups.

Information and bookings: contact the exhibition.En aquest espai del bloc podreu consultar informació de les activitats infantils i en família, i sobre el circ en general. Recopilarem tota aquella informació que ens arribi d'activitats, festivals, itineraris i sobretot de circ.

Sabies que..?


Sabies que Charlie Rivel va guanyar el primer premi en un Concurs d’imitació de Charlot?

Charlie Rivel va ser el pallasso català més popular i universal. Va fer riure i plorar generacions d’amants del circ amb el seu udol cèlebre. La seva imatge: vestit vermell, sabates grosses, i els seus instruments: cadira i guitarra el van convertir en un mite.

Un dels seus números més aplaudits és el de Charlot als trapezis baixos (llavors Josep Andreu es feia dir ‘Charlot Rivels’).

Un dia es va celebrar un Concurs d’Imitació de Charlot, on Charlie Rivel acompanyat de la seva filla Paulina es va presentar i va guanyar. La gràcia de tot això, és que el mateix Chaplin es va presentar en secret, i va participar. I va quedar tercer.

Va ser en el moment dels premis quan Chaplin li va preguntar: “M’imiteu vós o sóc jo, qui us imita?”