dijous, 4 d’agost del 2011

ARRIBA LA FESTA MAJOR DE CUBELLES, del 5 al 27 d'agost de 2011



Ja és Festa Major a Cubelles! Del 5 al 27 d’agost una trentena d’actes tindran lloc en diversos indrets del municipi per commemorar el dia gran de la vila. Tornejos esportius , concerts, cercaviles, actes tradicionals, exposicions i d’altres actes inundaran l’agenda cultural de Cubelles durant gairebé tot el mes d’agost.

El tret de sortida serà el 5 d’agost amb el Campionat de Petanca al Poliesportiu municipal que s’allargarà fins el dia 7, quan es donaran els premis als vencedors. També el dia 5 serà el primer dia de les atraccions que hi ha instal·lades al parc del Prat de Cubelles, on també s’hi pot trobar la carpa del circ Raluy. 

Les activitats esportives seguiran la tarda 6 d’agost amb el Campionat Federat de Tennis Taula al Poliesportiu i el tradicional Motocròs Vila de Cubelles i Cursa Americana. Seguidament a la desembocadura del riu Foix tindrà lloc el concurs de dibuix infantil Fauna de Cubelles. Les inscripcions s’obriran una hora abans de començar i les obres s’exposaran del 8 al 20 d’agost al Centre Social. El mateix 20 d’agost el cinema Mediterrani acollirà l’entrega de premis als guanyadors.

Les activitats del dissabte clouran amb les sardanes que oferirà la Cobla Ciutat de Cornellà al passeig Marítim. Els dies 6 i 7 d’agost, les aigües de la platja Llarga donaran cabuda al Trofeu LG de regates que organitza el Club Marítim Cubelles.

L’Agrupació de Balls Populars de Cubelles (ABPC) ha programat pel vespre del divendres 12 d’agost l’assaig general pels carrers de la vila acabant a la plaça del Mar on a partir de les 23h. hi haurà ball amb DJ’s.

L’endemà, el 13 d’agost, la plaça del Mercat serà l’escenari de les Nits de Rialla SellebuC, que comptarà amb l’actuació dels monologuistes Albert Boira i Iñaki Urrutia de la Paramount Comedy.

El 14 d’agost al migdia hi haurà el tradicional llançament dels dotze morterets de Festa Major des les la plaça del Castell que dóna inici oficial als actes més emblemàtics de la Festa Major. Abans però, la platja Llarga serà escenari del Trofeu Grues Sant Jordi de regates per parelles.

A les 19h. i des del balcó de l’Ajuntament es farà lectura del pregó de Festa Major que donarà inici a la Cercavila Popular pels carrers del centre de la vila des de l’Ajuntament fins a la plaça del Mercat, on es farà la ballada conjunta de tots els balls de l’ABPC.

A les 23h., com és tradicional, hi haurà el Castell de Focs Artificials i, tot seguit, la Cercavila Nocturna pel passeig Marítim a càrrec de l’ABPC i el grup de batukada Els Novells de Cubelles. La plaça del Mar a partir de 00.30h. acollirà el Ball de l’Empalmada amb les orquestres Venus i Mitjanit.

L’endemà, 15 d’agost, els carrers del municipi es llevaran amb les Matinades de l’ABPC i a partir de les 10.45h. a l’església de Santa Maria tindrà lloc l’Entrada d’Ofici i la Missa Solemne concelebrada amb els sacerdots veïns i on les colles de diables i de bastoneres faran l’ofrena dels productes dels pagesos locals a la Verge en commemoració del seu 20è aniversari. Cap a les 12:30h. hi haurà la Sortida d’Ofici i l’acció passarà als carrers del centre amb la Cercavila d’exhibició dels ballas populars que acabarà a la plaça de la Vila.


A la tarda, al camp de futbol municipal Josep Pons i Ventura es durà a terme el triangular de Festa Major entre el Calafell CF, CF Catllar i el CF Cubelles. A partir de les 19.30h a la plaça del Mercat hi haurà el Concert de Festa Major amb l’orquestra Montgrins i a partir de la mitjanit l’orquestra Montgrins oferirà el Ball de Festa Major. Abans, l’entitat El Cubell organitza un Sopar a la Fresca al carrer Jacint Verdaguer obert a tothom prèvia inscripció i on cadascú es durà el menjar i el beure.
A més, des del 15 i fins el 21 d’agost al poliesportiu tindrà lloc el XI Open Vila de Cubelles puntuable pel rànquing nacional en diverses categories.
La plaça del Mar serà l’escenari dels tallers de circ i diverses exhibicions a càrrec del Circ Rogelio Rivel a partir de les 17h. del dia 16 d’agost. Durant tota la tarda també hi haurà instal·lats al passeig de la Mar Mediterrània inflables gratuïts per als infants davant del búnquer. La jornada finalitzarà a les 23h. al passeig de la Marina el grup Boira farà una actuació d’havaneres amb el tradicional cremat de rom i, a l’acabar, al passeig de la Mar Mediterrània es procedirà al llançament dels focs artificials de Fi de Festa Major.

Tot i això, el 27 d’agost al passeig Marítim l’AA.VV. del Barri Marítim organitzen una nit d’havaneres a partir de les 23h. amb el grup Havana Xica i amb cremat de rom i pastisset a la mitja part.

Finalment, del 5 al 27 d’agost la Rectoria exposarà un seguit de quadres del pintor barceloní resident a Cubelles, Domingo, autor del cartell de Festa Major 2011. I fins el 31 d’agost la sala d’exposicions del CSIDE acull l’exposició 20 anys de foc i cops, imatges i records en motiu del 20è aniversari de les bastoneres i els diables de l’ABPC.

Font: Ajuntament de Cubelles

Sabies que..?


Sabies que Charlie Rivel va guanyar el primer premi en un Concurs d’imitació de Charlot?

Charlie Rivel va ser el pallasso català més popular i universal. Va fer riure i plorar generacions d’amants del circ amb el seu udol cèlebre. La seva imatge: vestit vermell, sabates grosses, i els seus instruments: cadira i guitarra el van convertir en un mite.

Un dels seus números més aplaudits és el de Charlot als trapezis baixos (llavors Josep Andreu es feia dir ‘Charlot Rivels’).

Un dia es va celebrar un Concurs d’Imitació de Charlot, on Charlie Rivel acompanyat de la seva filla Paulina es va presentar i va guanyar. La gràcia de tot això, és que el mateix Chaplin es va presentar en secret, i va participar. I va quedar tercer.

Va ser en el moment dels premis quan Chaplin li va preguntar: “M’imiteu vós o sóc jo, qui us imita?”