dilluns, 21 de novembre del 2011

SETMANA DE LA CIÈNCIA 2011

El Departament d'Ensenyament, conjuntament amb la Fundació Institució Catalana de Suport a la Recerca, promou la Setmana de la ciència a les escoles amb l'objectiu fonamental de despertar i potenciar l'interès del jovent vers la ciència i la tecnologia. Es celebra del 18 al 27 de novembre de 2011. A la nostra comarca, juntament amb el Museu del Ferrocarril de Catalunya i la UPC de Vilanova i la Geltrú, s'ha organitzat una sèrie de xerrades i activitats les quals trobareu detallades en el programa.En aquesta edició, és vol destacar que el divendres 25 de novembre, de 10 a 13 hores, a l'Esplanada de la Fragata de Sitges, tindrà lloc "El dia de la Ciència al Carrer" Aquesta és una inciativa de l'escola Pia de Sitges que ja fa dos cursos cursos que l'organitza. En aquesta edició, s'ha ampliat la proposta a tota la comarca. Així doncs, es tracta d'una jornada de divulgació científica en que grups d'alumnes de diferents centres exposaran experiments, demostracions... També hi participarà la UPC de Vilanova i la Geltrú i el Centre d'Estudis del Mar de Sitges.

Sabies que..?


Sabies que Charlie Rivel va guanyar el primer premi en un Concurs d’imitació de Charlot?

Charlie Rivel va ser el pallasso català més popular i universal. Va fer riure i plorar generacions d’amants del circ amb el seu udol cèlebre. La seva imatge: vestit vermell, sabates grosses, i els seus instruments: cadira i guitarra el van convertir en un mite.

Un dels seus números més aplaudits és el de Charlot als trapezis baixos (llavors Josep Andreu es feia dir ‘Charlot Rivels’).

Un dia es va celebrar un Concurs d’Imitació de Charlot, on Charlie Rivel acompanyat de la seva filla Paulina es va presentar i va guanyar. La gràcia de tot això, és que el mateix Chaplin es va presentar en secret, i va participar. I va quedar tercer.

Va ser en el moment dels premis quan Chaplin li va preguntar: “M’imiteu vós o sóc jo, qui us imita?”