dilluns, 14 de novembre del 2011

PROJECCIÓ "MEMÒRIA POPULAR. L'ENTRADA DELS NACIONALS A CUBELLES", AQUEST DIVENDRES A LA RECTORIA

PROJECCIÓ DEL DVD MEMÒRIA POPULAR. L’ENTRADA DELS NACIONALS A CUBELLES” I PRESENTACIÓ DEL QUADERN CULTURAL 400 ANYS DE LA SEPARACIÓ DE CUBELLES DE VILANOVA I LA GELTRÚ.

Divendres 18 de novembre, a les 19.00 h., a la Rectoria.

L’any 2009, l’Institut d’Estudis Penedesencs efectuà un reportatge sobre els darrers dies de la guerra al Penedès i l’ocupació franquista. Josep Solé Armajach entrevistà quatre dones del poble que recordaren com van viure l’entrada de les tropes feixistes a Cubelles i els difícils dies anteriors a aquest fet. Hi intervingueren Rosario Civiach, Roseta Guasch, Maria Pedro i Maria Urpí. El reportatge formava part del projecte Noms i llocs, finançat pel Ministeri de la Presidència.

Una vegada projectat el DVD, Lolo Garcia farà la presentació del quadern cultural Independència! 400 anys de la separació de Cubelles de Vilanova i la Geltrú, del qual n’és autor i on s’explica un dels capítols cabdals de la història de Cubelles.
Organitza: Grup d'Estudis Cubellencs Amics del Castell

Sabies que..?


Sabies que Charlie Rivel va guanyar el primer premi en un Concurs d’imitació de Charlot?

Charlie Rivel va ser el pallasso català més popular i universal. Va fer riure i plorar generacions d’amants del circ amb el seu udol cèlebre. La seva imatge: vestit vermell, sabates grosses, i els seus instruments: cadira i guitarra el van convertir en un mite.

Un dels seus números més aplaudits és el de Charlot als trapezis baixos (llavors Josep Andreu es feia dir ‘Charlot Rivels’).

Un dia es va celebrar un Concurs d’Imitació de Charlot, on Charlie Rivel acompanyat de la seva filla Paulina es va presentar i va guanyar. La gràcia de tot això, és que el mateix Chaplin es va presentar en secret, i va participar. I va quedar tercer.

Va ser en el moment dels premis quan Chaplin li va preguntar: “M’imiteu vós o sóc jo, qui us imita?”