dijous, 9 de juny del 2011

AGENDA DEL CIRC, A PROP TEU

Diumenges de circ al Picasso


Picasso i el circ, circ al Picasso
Pablo Picasso, amb la seva gran vitalitat, es va sentir poderosament atret pel circ, un espectacle d'arrel solar en què força, alegria, destresa, dinamisme, color i música es combinen per oferir instants de bellesa i emoció que entren pels sentits i deixen empremtes profundes a l'ànima. Reflectida magistralment al llarg de la seva dilatada carrera pictòrica, l'afició de Picasso pel circ comença a Barcelona, on freqüenta el Tívoli del carrer Casp i l'Alegria de la plaça de Catalunya, i continua a París com a espectador assidu del Medrano, un niu avantguardista on trava amistat amb els pallassos Grock i Seiffert, entre d'altres.

El cicle "Diumenges de circ al Picasso" ofereix una selecció d'espectacles de gran qualitat en què les tècniques tradicionals s'enllacen harmònicament amb la mirada contemporània de joves creadors procedents de Catalunya, la Gran Bretanya, Itàlia, França, Suècia i Dinamarca.

Programa (fins el 26 de juny)

12 de juny
Trio Mimbre, Until Now / 45'

19 de juny
Karl Stets, Cuerdo / 50'

26 de juny
Balagans, Circumstàncies / 50'

Informació pràctica:
Hora: 18 hores (nou horari)
capacitat limitada
Venda d'entrades: Museu Picasso, Pati del Palau Finestres (Carrer Montcada 23)
Accés als espectacles: Museu Picasso. Pati Noguera (Plaça Sabartés 1)
Direcció artística: Jordi Jané
Web: http://www.museupicasso.bcn.cat/


Per a més informació consulta l'enllaç:
http://cultura.gencat.net/agenda/fitxa.asp?fitxa_id=21551&pos=201&NRegistre=181&ordfi=2&ord=0

Sabies que..?


Sabies que Charlie Rivel va guanyar el primer premi en un Concurs d’imitació de Charlot?

Charlie Rivel va ser el pallasso català més popular i universal. Va fer riure i plorar generacions d’amants del circ amb el seu udol cèlebre. La seva imatge: vestit vermell, sabates grosses, i els seus instruments: cadira i guitarra el van convertir en un mite.

Un dels seus números més aplaudits és el de Charlot als trapezis baixos (llavors Josep Andreu es feia dir ‘Charlot Rivels’).

Un dia es va celebrar un Concurs d’Imitació de Charlot, on Charlie Rivel acompanyat de la seva filla Paulina es va presentar i va guanyar. La gràcia de tot això, és que el mateix Chaplin es va presentar en secret, i va participar. I va quedar tercer.

Va ser en el moment dels premis quan Chaplin li va preguntar: “M’imiteu vós o sóc jo, qui us imita?”