dijous, 9 de juny del 2011

El bloc de l'arxiu: Dia internacional dels arxius

Retorn del Fons de Charlie Rivel

Finalment, la setmana passada, el Fons de Charlie Rivel ha retornat a Cubelles. Farà aproximadament 10 anys que estava dipositat a l'Arxiu Comarcal del Garraf, on es va portar per classificar-lo i inventariar-lo, i perquè l'ajuntament no disposava d'unes instal•lacions adequades. Ara, amb l'adquisició d'uns armaris d'arxiu especials per emmagatzemar aquest fons, el Fons de Charlie Rivel ha pogut retornar al municipi.
Les accions que vol dur a terme l'arxiu en els propers mesos serà l'inici de la digitalització i identificació de les imatges que conté aquest fons, tasca que es durà a terme conjuntament amb el personal de l'Exposició permanent del Pallasso.

-----------------------------------------------------
Us recomanem la noticia del bloc de l'Arxiu de Cubelles!
El bloc de l'arxiu: Dia internacional dels arxius: "Avui, 9 de juny, és el dia internacional dels arxius. I per aquest motiu, la major part d'arxius del nostre país organitzen visites guiades ..."

Sabies que..?


Sabies que Charlie Rivel va guanyar el primer premi en un Concurs d’imitació de Charlot?

Charlie Rivel va ser el pallasso català més popular i universal. Va fer riure i plorar generacions d’amants del circ amb el seu udol cèlebre. La seva imatge: vestit vermell, sabates grosses, i els seus instruments: cadira i guitarra el van convertir en un mite.

Un dels seus números més aplaudits és el de Charlot als trapezis baixos (llavors Josep Andreu es feia dir ‘Charlot Rivels’).

Un dia es va celebrar un Concurs d’Imitació de Charlot, on Charlie Rivel acompanyat de la seva filla Paulina es va presentar i va guanyar. La gràcia de tot això, és que el mateix Chaplin es va presentar en secret, i va participar. I va quedar tercer.

Va ser en el moment dels premis quan Chaplin li va preguntar: “M’imiteu vós o sóc jo, qui us imita?”