divendres, 17 de juny del 2011

AQUEST DISSABTE ARRIBA EL CERKABIRRA, L'APLEC DE SARDANES I L'EXPOSICIÓ DE LA JOSS, vine a Cubelles!

Malabars amb foc i actuacions de circ durant el recorregut, principals novetats del Cerkabirra de Cubelles

Tot es a punt perquè aquest dissabte 18 de juny comenci la cinquena edició del Cerkabirra organitzat per l’Associació de Joves ‘El Cubell’. Aquesta festa que ha anat creixent amb els anys s’ha convertit sense cap mena de dubte amb una de les més multitudinàries i participatives del municipi, ja que l’any passat va reunir més de 400 persones. L’organització, vist l’èxit obtingut en les anteriors edicions, ha hagut de fer un replantejament de l’acte. D’aquesta manera en aquesta edició durant el recorregut es faran actuacions de circ a càrrec de la companyia ‘Pesic de Circ’, a més d’actuacions de malabars amb foc. Enguany també s’ha ampliat el nombre de xarangues que acompanyen durant el recorregut, passant d’una sola a dues.

L’Associació de Joves ‘El Cubell’, entitat sense ànim de lucre que organitza aquesta activitat, remarca que és una festa per a totes les edats i no nomes cal beure cervesa per participar-hi. Així han volgut enfocar aquesta edició amb la creació de l’spot promocional que deixa clar quina és l’essència del Cerkabirra, una jornada que combina art, cultura i cervesa al carrer.

L’acte començarà a les 17.00 hores amb la concentració a la Plaça de la Vila. A les 18.15 començarà el 4t Concurs de beure cervesa en porró, que en aquesta edició també presenta novetats que es donaran a conèixer el mateix dia. Un cop finalitzat el concurs es podrà veure la primera actuació de la companyia ‘Pesic de Circ’ i a les 19:00 es donarà el tret de sortida al Cerkabirra pels carrers del centre de Cubelles.

El Cerkabirra seguirà la tònica dels anys anteriors. Durant la concentració a la Plaça de la Vila es podran comprar els tiquets al preu d’un euro que desprès es podran bescanviar per cerveses als bars participants al recorregut. Enguany però s’instal·la un punt de venda de tiquets permanent a la Plaça de la Vila durant l’estona que estigui en marxa el recorregut. La diada acabarà amb un concert a la mateixa Plaça de la Vila. Els encarregats de posar la musica seran els vilanovins Raggatuning i els vendrellencs La Vanda que clouran la jornada fins ben entrada la matinada.

Per a més informació consulteu l'enllaç: http://www.cerkabirra.com/

També aquest dissabte, tindrà lloc a la plaça del Mar a partir de les 19h. L'APLEC DE SARDANES!

Dissabte 18 de juny, a la plaça del Mar de Cubelles, tindrà lloc el "8è Aplec de Cubelles". Una trobada sardanista, que després d'aquests anys ha esdevingut un dels aplecs tradicionals dins del calendari sardanista. En aquesta ocasió es podran escoltar les interpretacions de les cobles "Maricel", "Marinada", i "Ciutat de Cornellà". Aquest 8è Aplec començarà la sessió de tarda, cap a les 19:00h, cap a les 22:00h està previst un descans per sopar amenitzat per l'actuació del Grup Sant Jordi. Per cloure l'aplec, ron cremat, coca i ball del fanalet. La vetllada s'ha allargarà fins la mitja nit.


 
L'exposició permanent et recomana:

A banda del Cerkabirra i l'Aplec de Sardanes, a la Sala d'Exposicions del Centre Social (c. Joan Roig i Piera, 3-5), a les 19.30h està previst la inauguració de l'exposició de pintures Pluja de flors de Jocelyne MarmottanHorari exposició: Del 18 de juny al 23 de juliol de 10 a 14h. i de 17 a 21h.

Sabies que..?


Sabies que Charlie Rivel va guanyar el primer premi en un Concurs d’imitació de Charlot?

Charlie Rivel va ser el pallasso català més popular i universal. Va fer riure i plorar generacions d’amants del circ amb el seu udol cèlebre. La seva imatge: vestit vermell, sabates grosses, i els seus instruments: cadira i guitarra el van convertir en un mite.

Un dels seus números més aplaudits és el de Charlot als trapezis baixos (llavors Josep Andreu es feia dir ‘Charlot Rivels’).

Un dia es va celebrar un Concurs d’Imitació de Charlot, on Charlie Rivel acompanyat de la seva filla Paulina es va presentar i va guanyar. La gràcia de tot això, és que el mateix Chaplin es va presentar en secret, i va participar. I va quedar tercer.

Va ser en el moment dels premis quan Chaplin li va preguntar: “M’imiteu vós o sóc jo, qui us imita?”