dilluns, 21 de març del 2011

30 ANYS DE RÀDIO CUBELLES

Aquest dimarts, 22 de març, es celebra la data oficial del naixement de les primeres emissions de Ràdio Cubelles amb una programació estable, segons va desvetllar el llibre “Ràdio Cubelles. 25 anys de l’emissora municipal degana del Garraf”, publicat l'any passat.

 PER MOLTS ANYS, RÀDIO CUBELLES!!


Ràdio Cubelles emetrà demà en directe (12 h.)  un programa especial de commemoració del 30è aniversari de l’inici de les emissions. Fins l’any passat, l’emissora celebrava aquesta efemèride al voltant del 23 de febrer, una data que popularment s’havia instaurat com a la de l’inici de les emissions però que, després de la publicació del llibre “Ràdio Cubelles. 25 anys de l’emissora municipal degana del Garraf”, es va constatar que no era real. La direcció de l’emissora, d’acord amb el personal i l’equip de col·laboradors, ha decidit traslladar la celebració de l’aniversari a la data que s’ha constatat que es van començar les emissions, el 22 de març de 1981.
Per commemorar aquestes tres dècades, Ràdio Cubelles prepara un seguit d’activitats que començaran aquest divendres, amb la celebració de la tradicional trobada de col·laboradors i el lliurament del IV premi “Micròfon d’Or de Ràdio Cubelles”. A més, professionals i col·laboradors han preparat la marató radiofònica “30 hores, 30 anys”, que tindrà lloc els dies 2 i 3 d’abril en diferents punts del municipi.

Sabies que..?


Sabies que Charlie Rivel va guanyar el primer premi en un Concurs d’imitació de Charlot?

Charlie Rivel va ser el pallasso català més popular i universal. Va fer riure i plorar generacions d’amants del circ amb el seu udol cèlebre. La seva imatge: vestit vermell, sabates grosses, i els seus instruments: cadira i guitarra el van convertir en un mite.

Un dels seus números més aplaudits és el de Charlot als trapezis baixos (llavors Josep Andreu es feia dir ‘Charlot Rivels’).

Un dia es va celebrar un Concurs d’Imitació de Charlot, on Charlie Rivel acompanyat de la seva filla Paulina es va presentar i va guanyar. La gràcia de tot això, és que el mateix Chaplin es va presentar en secret, i va participar. I va quedar tercer.

Va ser en el moment dels premis quan Chaplin li va preguntar: “M’imiteu vós o sóc jo, qui us imita?”