divendres, 3 de maig del 2019

VISITA L'EXPOSICIÓ D'EN CHARLIE RIVEL A CUBELLES


Vine els dissabtes al matí amb amics i família, i visita l’exposició del pallasso català més universal, més conegut com a Charlie Rivel!


Vine a descobrir la col·lecció personal de Josep Andreu i Lasserre, l’universal pallasso català Charlie Rivel (1896-1983). Completíssim artista de circ, el Charlie Rivel pallasso només li calien una guitarra, una cadira i el seu talent per comunicar-se intensament amb el públic. Entre altre material, a l’exposició es pot veure una part del vestuari del pallasso cubellenc, premis, imatges d’actuacions i altres documents. Des del 16 de març del 2006, l’exposició està instal·lada en una sala del Castell de Cubelles i es pot visitar a títol individual o bé en grups. Es disposa d’imatges d’actuacions i la biografia en set llengües (català, castellà, anglès, francès, italià, alemany i rus).

Exposició Permanent del Pallasso Charlie Rivel
Plaça del castell, 1. Cubelles
Tels. 938952500 – 938950300 Ext.516
Horari: de dimarts a dissabte de 10 a 13h. 
Preu: 1,50 € Entrada general (consultar descomptes per edats).
Visita el bloc de l’exposició:  http://charlierivel.cubelles.cat
Visita la web de l’Ajuntament: www.cubelles.cat 

Sabies que..?


Sabies que Charlie Rivel va guanyar el primer premi en un Concurs d’imitació de Charlot?

Charlie Rivel va ser el pallasso català més popular i universal. Va fer riure i plorar generacions d’amants del circ amb el seu udol cèlebre. La seva imatge: vestit vermell, sabates grosses, i els seus instruments: cadira i guitarra el van convertir en un mite.

Un dels seus números més aplaudits és el de Charlot als trapezis baixos (llavors Josep Andreu es feia dir ‘Charlot Rivels’).

Un dia es va celebrar un Concurs d’Imitació de Charlot, on Charlie Rivel acompanyat de la seva filla Paulina es va presentar i va guanyar. La gràcia de tot això, és que el mateix Chaplin es va presentar en secret, i va participar. I va quedar tercer.

Va ser en el moment dels premis quan Chaplin li va preguntar: “M’imiteu vós o sóc jo, qui us imita?”