divendres, 26 d’abril del 2019

Charlie Rivel i Cubelles




El documental inèdit “Charlie Rivel i Cubelles” es va poder veure per primera vegada aquest dimecres 24 d’abril de 2019

El reportatge ha estat produït per l'Ajuntament. La projecció es va oferir a les 19h al Centre Social dins del marc de la Setmana Cultural. L'Ajuntament de Cubelles ha produït un documental que ha comptat amb l'enregistrament i l'edició de l'empresa Sabem.com, per tal de donar a conèixer l'empremta que va deixar en Charlie Rivel els anys que va viure a Cubelles.

El documental recull els testimonis de cubellencs i cubellenques que van tractar amb el genial pallasso, nascut i mort a Cubelles. A través del seu testimoni coneixerem com el Josep Andreu Lasserre es relacionava amb els seus vilatans, especialment a partir del moment en què va decidir establir-se a la nostra vila per passar els darrers anys de la seva vida.

Per a l'elaboració del documental s'ha comptat amb Joan Fernández, Joan Imbernón, Joan Freixas, Florentino García, Joan Vidal, Antoni Pineda, Maria Neus Capdet, Rafel Ibáñez, i Ramón Gómez.

El dibuixant sitgetà Joan Solé i Jové també apareix al documental, per la seva estreta relació amb l'artista seguint-lo per arreu del món. Finalment, el reportatge també compta amb l'aparició dels familiars que van tenir més relació amb el pallasso, com Carles Jardí , fill de la segona esposa de Rivel, Margarita Camas, qui va donar el material amb el qual es va crear l'exposició permanent; i la filla del català universal, Paulina Schumman, que també és filla adoptiva de Cubelles i va tenir una llarga carrera de circ internacional.

Per a més informació consulteu els següents enllaços:  www.cubelles.catRàdio Cubelles




Sabies que..?


Sabies que Charlie Rivel va guanyar el primer premi en un Concurs d’imitació de Charlot?

Charlie Rivel va ser el pallasso català més popular i universal. Va fer riure i plorar generacions d’amants del circ amb el seu udol cèlebre. La seva imatge: vestit vermell, sabates grosses, i els seus instruments: cadira i guitarra el van convertir en un mite.

Un dels seus números més aplaudits és el de Charlot als trapezis baixos (llavors Josep Andreu es feia dir ‘Charlot Rivels’).

Un dia es va celebrar un Concurs d’Imitació de Charlot, on Charlie Rivel acompanyat de la seva filla Paulina es va presentar i va guanyar. La gràcia de tot això, és que el mateix Chaplin es va presentar en secret, i va participar. I va quedar tercer.

Va ser en el moment dels premis quan Chaplin li va preguntar: “M’imiteu vós o sóc jo, qui us imita?”