dissabte, 25 de maig del 2019

L’exposició d’en Charlie participa amb la celebració de la SIA2019


Aquest any Cubelles celebra la Setmana Internacional dels Arxius amb diverses activitats. 


Ja et pots inscriure a la passejada urbana pel nucli antic "La Cubelles desapareguda", on podrem visualitzar edificis i espais que han canviat amb el pas del temps o que es troben actualment desapareguts.

Aquesta passejada la farem amb el suport de plànols i mapes antics de Cubelles, on aprendrem l'evolució del nostre municipi, i amb fotografies del Fons Antoni Pineda i Gavaldà, moltes d'elles inèdites o poc conegudes. Realitzaran les explicacions Núria Jané, historiadora i arxivera municipal, i Mònica Fuster, responsable de l'Exposició Permanent del Pallasso Charlie Rivel. 


Passejada La Cubelles desapareguda
Dissabte 8 de juny de 2019
Hora: 11 del matí
Punt de trobada: Plaça del castell de Cubelles
Durada aproximada: 1 hora i 30 minuts.
Activitat gratuïta. Cal inscripció prèvia.


Reserves trucant al telèfon 93 895 25 00 (Exposició Permanent del Pallasso Charlie Rivel). L’horari de les reserves és de dimarts a divendres de 10 a 14:30h. O bé, per e-mail (charlierivel@cubelles.cat), indicant el número d’assistents i els seus noms i edats, procedència i un telèfon i un correu electrònic. Apta per a tots els públics. Comença a les 11h i té una durada de 1hora i 30 minuts.

Exposició Permanent del Pallasso Charlie Rivel

Plaça del castell, 1. Cubelles
Tels. 938952500 – 938950300 Ext.516
Horari: de dimarts a dissabte de 10 a 13h.
Visita la web de l’Ajuntament: www.cubelles.cat





Sabies que..?


Sabies que Charlie Rivel va guanyar el primer premi en un Concurs d’imitació de Charlot?

Charlie Rivel va ser el pallasso català més popular i universal. Va fer riure i plorar generacions d’amants del circ amb el seu udol cèlebre. La seva imatge: vestit vermell, sabates grosses, i els seus instruments: cadira i guitarra el van convertir en un mite.

Un dels seus números més aplaudits és el de Charlot als trapezis baixos (llavors Josep Andreu es feia dir ‘Charlot Rivels’).

Un dia es va celebrar un Concurs d’Imitació de Charlot, on Charlie Rivel acompanyat de la seva filla Paulina es va presentar i va guanyar. La gràcia de tot això, és que el mateix Chaplin es va presentar en secret, i va participar. I va quedar tercer.

Va ser en el moment dels premis quan Chaplin li va preguntar: “M’imiteu vós o sóc jo, qui us imita?”