dimecres, 10 de juny del 2015

NOUS CICLES FORMATIUS DE CIRC I TEATRE!


La Generalitat de Catalunya ha donat llum verda a la creació de dos cicles formatius nous:

CFGM d'Animació en CIRC: 2000 hores de durada repartides en 10 mòduls i 2 anys formatius. Continguts: col·locació corporal, coneixement del cos, preparació física i entrenament, eines per a la creació, acrobàcia a terra, sobre aparells, parades de mans, aprofundiment en les tècniques de circ, projecte i representació. I formació i orientació laboral, pràctiques en empreses (estudis o tallers) i llengua estrangera –anglès–.

CFGS Tècniques d’ACTUACIÓ TEATRAL: 2000 hores de durada repartides en 9 mòduls i 2 anys formatius. Continguts: tècniques d’interpretació, de moviment, de veu i cant; entrenament en activitats comunicatives, activitats de dinamització, pràctica escènica. I formació i orientació laboral, projecte integrat i pràctiques en empreses (estudis o tallers).

El cicle de circ s'iniciarà a la tardor a l'Escola de Circ Rogelio Rivel amb una oferta de 22 places. Pel que fa al cicle teatral, de moment i segons les últimes notícies, s'impartirà a l'Escola de Teatre El Timbal de Bcn i a l'Aula Municipal de Teatre de Lleida.

Més informació a: Btv notícies.cat

Altres enllaços d'interès: 
  - Centre de les Arts del Circ Rogelio Rivel - Barcelona

Sabies que..?


Sabies que Charlie Rivel va guanyar el primer premi en un Concurs d’imitació de Charlot?

Charlie Rivel va ser el pallasso català més popular i universal. Va fer riure i plorar generacions d’amants del circ amb el seu udol cèlebre. La seva imatge: vestit vermell, sabates grosses, i els seus instruments: cadira i guitarra el van convertir en un mite.

Un dels seus números més aplaudits és el de Charlot als trapezis baixos (llavors Josep Andreu es feia dir ‘Charlot Rivels’).

Un dia es va celebrar un Concurs d’Imitació de Charlot, on Charlie Rivel acompanyat de la seva filla Paulina es va presentar i va guanyar. La gràcia de tot això, és que el mateix Chaplin es va presentar en secret, i va participar. I va quedar tercer.

Va ser en el moment dels premis quan Chaplin li va preguntar: “M’imiteu vós o sóc jo, qui us imita?”