dimarts, 29 de maig del 2012

Vilanova i la Geltrú recorda la figura d'Eduard Toldrà en el 50è aniversari de la seva mort

L'exposició us recomana: ANY TOLDRÀ 2012

El dia 31 de maig s'inicien els actes oficials de l'Any Toldrà 2012 amb un acte a l'auditori que porta el seu nom. (...)



L'Any Toldrà 2012 es presentarà, coincidint amb la data de la seva mort, el dia 31 de maig amb l'espectacle Fragments de converses. Epistolari Toldrà- Clausells (1926 1935). Els actors Rosa Novell i Queco Novell oferiran la lectura dramatitzada d'un recull de cartes entre Toldrà i el seu avi. Una selecció dels Sonets per a violí, de les cançons i del Giravolt de Maig hi posaran el contrapunt musical. L'acte es farà a l'Auditori Eduard Toldrà a les 21.30 h. Previ a l'espectacle, a les 20.30 h, hi haurà la presentació oficial del programa de l'Any Toldrà 2012 i es podrà visitar, al mateix auditori, l'exposició Eduard Toldrà, vilanoví i músic, organitzada per la Biblioteca Museu Víctor Balaguer.

Consulteu tota la notícia al següent enllaç: http://www.vilanova.cat/jsp/noticies/detall.jsp?id=25413856


Font: Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Sabies que..?


Sabies que Charlie Rivel va guanyar el primer premi en un Concurs d’imitació de Charlot?

Charlie Rivel va ser el pallasso català més popular i universal. Va fer riure i plorar generacions d’amants del circ amb el seu udol cèlebre. La seva imatge: vestit vermell, sabates grosses, i els seus instruments: cadira i guitarra el van convertir en un mite.

Un dels seus números més aplaudits és el de Charlot als trapezis baixos (llavors Josep Andreu es feia dir ‘Charlot Rivels’).

Un dia es va celebrar un Concurs d’Imitació de Charlot, on Charlie Rivel acompanyat de la seva filla Paulina es va presentar i va guanyar. La gràcia de tot això, és que el mateix Chaplin es va presentar en secret, i va participar. I va quedar tercer.

Va ser en el moment dels premis quan Chaplin li va preguntar: “M’imiteu vós o sóc jo, qui us imita?”