dimecres, 10 d’agost del 2022

VIU LA FESTA MAJOR DE CUBELLES 2022


No et perdis la Festa Major, informa't dels actes previstos!!

Dimecres, 10 d’agost

De les 11.00 h. a les 13.00 h., i de les 16.00 h. a les 19.00 h., a la baixada del passeig Vilanova, Supertobogan Aquàtic Urbà. Apte per a totes les edats. 

Dijous, 11 d’agost

A les 19.00 h., al pati de ponent, Vine a Pintar Aquarel·la. Obert per tothom. Organitza: Crea Cubelles.

A les 21.30 h., als jardins de l’av. Jaume I cantonada c. de la Mota de Sant Pere, cinema a la fresca amb la projecció de la pel·lícula Los del túnel de Pepón Montero. 

Divendres, 12 d’agost

Al vespre, assaig general de l’Agrupació de Balls Populars pels carrers de Cubelles. Final de l’assaig a la pl. de la Vila. A partir de les 23.30 h., a la plaça del Mercat, ball amb el grup de versions La Traca i Bipolar Dj’s

Dissabte 13 i diumenge 14 d’agost

En aigües de Cubelles, regata 51è Trofeu de Cubelles de categories optimist, patí de vela júnior i sènior. Organitza: Club Marítim Cubelles. 

Dissabte, 13 d’agost

A les 19.00 h., al passeig Marítim, al costat de l’Oficina de Turisme de la platja, exhibició castellera dels Castellers del Foix. 

A partir de les 20.30 h., al pavelló del Poliesportiu, Torneig Nocturn de dobles. Organitza: Club Tennis Cubelles. 

A les 22.00 h., a la plaça de la Vila, THINK, tribut a Aretha Franklin  

Diumenge, 14 d’agost

A les 11.50 h., toc de matinades a càrrec dels grallers de l‘Agrupació de Balls Populars de Cubelles des del cloquer del campanar.

A les 12.00 h., a la plaça del Castell, llançament dels dotze morterets i repic de campanes de Festa Major i, a continuació, als Jardins de Can Travé, pregó de Festa Major, a càrrec de Xavi Toscano i Granell. 

A les 18.30 h., a la plaça de la Vila, exhibició de balls de les colles de l’Agrupació de Balls Populars de Cubelles i, tot seguit, cercavila popular. Recorregut: pl. de la Vila, c. Major, c. de Víctor Balaguer, c. de Joan Roig i Piera, pg. de Narcís Bardají, av. Mediterrani i arribada a la pl. del Mar. En arribar a la plaça, ballada conjunta de tots els balls de l’Agrupació de Balls Populars de Cubelles. 

A les 23.00 h., al passeig Marítim, castell de focs d’artifici i, tot seguit, cercavila nocturna dels balls populars, amb la col·laboració de GIRC.

A les 0.30 h., a la pl. del Mar, ball de l’empalmada amb les orquestres Bandau, Dj Ferry Lip  i La Banda del Coche Rojo.

Dilluns, 15 d’agost

A les 10.45 h., a l’església Santa Maria de Cubelles, entrada d’ofici i missa solemne. Ofrena a la Mare de Déu dels productes dels pagesos de Cubelles a càrrec de la colla de Bastons Joves de l’Agrupació de Balls Populars de Cubelles.

Aproximadament a les 12.30 h., sortida d’ofici i cercavila per la pl. de Santa Maria, c. de Colom, pl. de la Font, c. d’Àngel Guimerà, c. de Joan Roig i Piera, c. de Víctor Balaguer, c. Major i ballada final d’exhibició de l’Agrupació de Balls Populars de Cubelles a la pl. de la Vila.

A les 19.00 h., al pati de l’escola Josep Andreu Charlie Rivel, concert de Festa Major amb lOrquestra Internacional Maravella. Servei de bar.

A les 23.00 h., al pati de l’escola Josep Andreu Charlie Rivel, ball de Festa Major amenitzat per lOrquestra Internacional Maravella. Servei de bar.

Dimarts, 16 d’agost

A les 19.00 h., a la pl. de Miquel Martí i Pol, espectacle de circ L’Art del Somni  per a tots els públics, a càrrec d’Alessia Virgilio.

Dissabte, 20 d’agost

A les 19.00 h., al camp municipal de futbol Josep Pons i Ventura, partit de futbol de Festa Major entre el CF Cubelles i el Sant Feliuenc B.

Del 18 al 21 d’agost

VI Festival de Novel·la Negra Cubelles Noir. Tota la programació a www.cubellesnoir.com

 

Sabies que..?


Sabies que Charlie Rivel va guanyar el primer premi en un Concurs d’imitació de Charlot?

Charlie Rivel va ser el pallasso català més popular i universal. Va fer riure i plorar generacions d’amants del circ amb el seu udol cèlebre. La seva imatge: vestit vermell, sabates grosses, i els seus instruments: cadira i guitarra el van convertir en un mite.

Un dels seus números més aplaudits és el de Charlot als trapezis baixos (llavors Josep Andreu es feia dir ‘Charlot Rivels’).

Un dia es va celebrar un Concurs d’Imitació de Charlot, on Charlie Rivel acompanyat de la seva filla Paulina es va presentar i va guanyar. La gràcia de tot això, és que el mateix Chaplin es va presentar en secret, i va participar. I va quedar tercer.

Va ser en el moment dels premis quan Chaplin li va preguntar: “M’imiteu vós o sóc jo, qui us imita?”