dimecres, 9 de setembre del 2020

SABIES QUE CHARLIE RIVEL VA NÉIXER A CUBELLES?

 



Sabies que Charlie Rivel, el pallasso català més popular i cèlebre arreu del món pel seu udol, va néixer a Cubelles?

Vine a descobrir la Ruta Charlie Rivel a Cubelles fent un tomb per diferents espais i edificis de gran valor cultural i històric.

Vine a descobrir 4 rutes turístiques fent un tomb per #Cubelles.  Avui et recomanem la ruta del Charlie Rivel. Les Rutes es poden consultar a la web municipal en quatre idiomes, català, castellà, anglès i francès. L'oficina de turisme ha dissenyat com a prova pilot un joc per gaudir de les rutes. Per poder participar-ne, s’ha activat un codi QR per a cadascuna de les vies a través del qual es pot accedir a l’inici de la partida mitjançant l’aplicació Playvisit

 RUTA 4 –Ruta de Charlie Rivel 

La ruta Charlie Rivel ens portarà a descobrir diferents elements del municipi relacionats amb la figura del pallasso cubellenc. 

Sabies que..?


Sabies que Charlie Rivel va guanyar el primer premi en un Concurs d’imitació de Charlot?

Charlie Rivel va ser el pallasso català més popular i universal. Va fer riure i plorar generacions d’amants del circ amb el seu udol cèlebre. La seva imatge: vestit vermell, sabates grosses, i els seus instruments: cadira i guitarra el van convertir en un mite.

Un dels seus números més aplaudits és el de Charlot als trapezis baixos (llavors Josep Andreu es feia dir ‘Charlot Rivels’).

Un dia es va celebrar un Concurs d’Imitació de Charlot, on Charlie Rivel acompanyat de la seva filla Paulina es va presentar i va guanyar. La gràcia de tot això, és que el mateix Chaplin es va presentar en secret, i va participar. I va quedar tercer.

Va ser en el moment dels premis quan Chaplin li va preguntar: “M’imiteu vós o sóc jo, qui us imita?”