dimecres, 16 d’abril del 2014

A CUBELLES, VINE A DESCOBRIR CHARLIE RIVEL!!


Si ens visites aquest dissabte, 19 d’abril podràs participar amb les activitats i  tallers de circ que hem preparaT per la celebració del Dia Internacional de Circ!!! Vine a descobrir Cubelles, el circ i Charlie Rivel!!!

L’exposició, oberta tot l’any, t’ofereix l’oportunitat de jugar i aprendre amb Josep Andreu Lasserre, l’universal pallasso cubellenc (1896-1983). Completíssim artista de circ, el Charlie Rivel pallasso va fer emocionar generacions d’espectadors amb un personatge tendre que udolava a la lluna. Només li calien una guitarra, una cadira i el seu talent per comunicar-se intensament amb el públic.
Des del 16 de març del 2006, l’exposició està instal·lada en una sala del Castell de Cubelles i es pot visitar a títol individual o bé en grups. Es disposa d’imatges d’actuacions i la biografia en sis idiomes (català, castellà, anglès, francès, italià i alemany).

HORARIS DE L'EXPOSICIÓ: de dimarts a dissabte, de 10h a 13'00h i dijous de 17h a 19h. Si vols concertar una visita guiada, consulta més informació per telèfon o via e-mail. Informa’t de les activitats dirigides.


Exposició Permanent
Plaça del Castell 1
Tels. 93 895 25 00 – 93 895 32 50
charlierivel@cubelles.org

Entrada general, 1,50€ (consulteu descomptes)

Sabies que..?


Sabies que Charlie Rivel va guanyar el primer premi en un Concurs d’imitació de Charlot?

Charlie Rivel va ser el pallasso català més popular i universal. Va fer riure i plorar generacions d’amants del circ amb el seu udol cèlebre. La seva imatge: vestit vermell, sabates grosses, i els seus instruments: cadira i guitarra el van convertir en un mite.

Un dels seus números més aplaudits és el de Charlot als trapezis baixos (llavors Josep Andreu es feia dir ‘Charlot Rivels’).

Un dia es va celebrar un Concurs d’Imitació de Charlot, on Charlie Rivel acompanyat de la seva filla Paulina es va presentar i va guanyar. La gràcia de tot això, és que el mateix Chaplin es va presentar en secret, i va participar. I va quedar tercer.

Va ser en el moment dels premis quan Chaplin li va preguntar: “M’imiteu vós o sóc jo, qui us imita?”