dimecres, 25 d’abril del 2012

LA SETMANA CULTURAL CONTINUA!!

El primer cap de setmana de la 38a Setmana Cultural es va tancar amb un gran èxit de participació. Tot i que la meteorologia va obligar a finalitzar l’acte abans d’hora, la presència de 270 puntaires de tota Catalunya, el concorregut cercavila de l’Agrupació de Balls Populars i el concurs de pintura ràpida, a banda de la jornada de portes obertes a l’exposició del Charlie Rivel, van centrar els actes d’un diumenge atapeït.
Trobada de Puntaires 2012

Els actes es van obrir divendres, amb la presentació de la restauració de sis llibres d’actes de l’Ajuntament, d’entre 1870 i 1891 que es trobaven en un avançat estat de descomposició. Els treballs han anat a càrrec de la conservadora Teresa Marquès, que es va trobar amb uns llibres “en un pèssim estat a causa d’una acumulació d’aigua que presentava en una de les seves cantonades”. Això va generar l’aparició d’uns fongs que gairebé feien que els escrits s’anessin desintegrant a les mans.

Presentació de la donació d'objectes i documents de Paulina Schumann
Dissabte al matí es va presentar a l’exposició permanent de Charlie Rivel la donació d’objectes i documents de la seva filla del pallasso universal, Paulina Schumann. En aquesta nova donació s’inclouen dos vestits complerts que Schumann feia servir en les seves actuacions, una cadira de muntar a cavall, així com alguns del premis que va recollir durant la seva carrera professional en el món del circ. La filla d’en Charlie Rivel va entrar “en el món del circ gairebé per casualitat i sense conèixer res de cavalls”, però la insistència del seu marit, Albert Schumann van fer que debutés al circ de la família en el numero que realitzaven amb cavalls. Paulina va explicar en aquesta presentació que l’única condició que va posar per saltar a la pista va ser “poder triar el vestuari i la música”. Així va néixer la revolució que va donar l’artista en el món de la doma de cavalls. Els objectes presentats en aquesta nova donació es podran visitar fins el proper 19 de maig, coincidint amb el Dia mundial dels museus. Després, aquests objectes passaran a l’arxiu municipal per acabar el seu procés d’ingrés mentre es busca una ubicació definitiva dins de l’exposició permanent.

També, podeu consultar el bloc d'Ecolúdic i podreu veure més fotografies de la Jornada de Diumenge, 22 d'abril a Cubelles: http://ecoludic-cat.blogspot.com.es/2012/04/circ-cubelles.html

Tallers de Circ a càrrec d'Ecolúdic

Tallers de Màgia a càrrec d'Isidre Rossell

Exhibició a càrrec d'Ecolúdic
Concurs de pintura ràpida
A banda de la XIV edició de la Trobada de Puntaires, enguany la gran novetat era el cercavila de l’Agrupació de Balls Populars. Gegants, bastoneres i gitanes van oferir una petita exhibició pels carrers del nucli antic, finalitzant amb una actuació a l’escenari de la plaça de la Vila.

A la cinquena edició del concurs de pintura ràpida, que també va tenir lloc diumenge, van participar tretze artistes. Els participants eren de Cubelles, Sant Sadurní d’Anoia, Les Roquetes, Martorell, Vilafranca del Penedès, Sabadell, Sant Pere de Ribes, Vilanova i la Geltrú, Terrassa, Gavà i Manresa.

El primer premi, valorat amb 500€, va ser per l’egarenc Diego Reyes, que va superar a Francesc Fernández, de Sabadell, que es va endur els 300€ del segon premi i del manresà Ernest Descalç, que va quedar tercer i va guanyar 200 €.
Premiats Concurs de Pintura Ràpida 2012

La Setmana Cultural segueix
Els actes de la 38a Setmana Cultural no acaben amb aquest cap de setmana. El 24 d’abril, a les 19h., l’Ateneu Sobiranista Català porta a l’escriptora Patrícia Gabancho.

Divendres, 27 d’abril, té lloc l’acte de lliurament dels premis Víctor Alari, que enguany arriben a la 16a edició. El Cinema Mediterrani acollirà una nova gala de lliurament dels premis, que es podrà seguir íntegrament per Ràdio Cubelles.

Pel que fa al cap de setmana que tanca el programa, dissabte té lloc la tradicional caminada a Montserrat, que enguany organitza Fauna de Cubelles. Els caminadors sortiran a les 18h. des de l’església de Santa Maria i passaran tota la nit a peu fins arribat al Monestir. Diumenge tornen els Tres Tombs, que ha recuperat la nova associació creada per organitzar la festa dels cavalls. Des de la plaça del Mercat, el 100 de carruatges i cavalls participants iniciaran les tres voltes de rigor pels carrers de l’Eixample cubellenc fins arribar a la plaça Jaume Marsé, on es posarà punt i final a la festa.

A les 12h., al Pavelló Poliesportiu, té lloc la celebració del Dia Internacional de la Dansa, que organitza l’escola Eva Film. Mentre que a partir de les 18h., a l’església de Santa Maria, es tanquen els actes d’enguany amb el 8è Festival de Cant Coral Vila de Cubelles. El Cor l’Espiga Cubelles, amfitrió de la jornada, estarà acompanyat per la Coral del Centro Asturiano de Barcelona, el Cor Jove de la Federació de Cors Clavé i la Coral les Flors de Maig, de Barcelona.

Font: Ajuntament de Cubelles-www.cubelles.cat

Sabies que..?


Sabies que Charlie Rivel va guanyar el primer premi en un Concurs d’imitació de Charlot?

Charlie Rivel va ser el pallasso català més popular i universal. Va fer riure i plorar generacions d’amants del circ amb el seu udol cèlebre. La seva imatge: vestit vermell, sabates grosses, i els seus instruments: cadira i guitarra el van convertir en un mite.

Un dels seus números més aplaudits és el de Charlot als trapezis baixos (llavors Josep Andreu es feia dir ‘Charlot Rivels’).

Un dia es va celebrar un Concurs d’Imitació de Charlot, on Charlie Rivel acompanyat de la seva filla Paulina es va presentar i va guanyar. La gràcia de tot això, és que el mateix Chaplin es va presentar en secret, i va participar. I va quedar tercer.

Va ser en el moment dels premis quan Chaplin li va preguntar: “M’imiteu vós o sóc jo, qui us imita?”