dijous, 15 de setembre del 2011

UN SEGLE DE CIRC A MADRID / UN SIGLO DE CIRC EN MADRID - PAULINA ANDREU RIVEL SCHUMANN

ARRIBA L'EXPOSICIÓ "UN SEGLE DE CIRC. PAULINA ANDREU RIVEL SCHUMANN" AL TEATRO CIRCO PRICE DE MADRID, Ronda Atocha, 35. Entrada Gratuïta. http://www.teatrocircoprice.es/
Un Segle de Circ. Paulina Andreu Rivel Schumann. Del 17 de setembre al 16 d'octubre de 2011





Paulina Andreu, Paulina Schumann, es uno de los mitos vivientes de las épocas doradas del gran circo del siglo XX. Hija de Josep Andreu ‘Charlie Rivel’ y formada en el seno de la familia, Paulina Schumann encarna la rara y singular emergencia de las estrellas femeninas del microcosmos circense.

Con un sólido bagaje en pistas y escenarios alrededor de Europa y América como acróbata, equilibrista, bailarina, cantante e intérprete musical, su entrada, en 1946, al prestigioso circo Schumann la inicia en el arte ecuestre y, a través de una carrera meteórica, la convierte, tanto con los caballos en libertad como con los de alta escuela, en la indiscutible número uno de las amazonas europeas.

Su glamour personal y la exquisitez de sus creaciones ecuestres hacen de ella un personaje admirado popularmente, proyectándola al cine y a las portadas de las revistas situándola, a su vez, en el centro de interés de las fiestas de la alta sociedad y la realeza europeas.

La muestra es un recorrido iconográfico y documental por toda la carrera artística de esta gran dama del circo del siglo XX.

Sabies que..?


Sabies que Charlie Rivel va guanyar el primer premi en un Concurs d’imitació de Charlot?

Charlie Rivel va ser el pallasso català més popular i universal. Va fer riure i plorar generacions d’amants del circ amb el seu udol cèlebre. La seva imatge: vestit vermell, sabates grosses, i els seus instruments: cadira i guitarra el van convertir en un mite.

Un dels seus números més aplaudits és el de Charlot als trapezis baixos (llavors Josep Andreu es feia dir ‘Charlot Rivels’).

Un dia es va celebrar un Concurs d’Imitació de Charlot, on Charlie Rivel acompanyat de la seva filla Paulina es va presentar i va guanyar. La gràcia de tot això, és que el mateix Chaplin es va presentar en secret, i va participar. I va quedar tercer.

Va ser en el moment dels premis quan Chaplin li va preguntar: “M’imiteu vós o sóc jo, qui us imita?”