dimecres, 14 de setembre del 2011

CUBELLES S'ESTRENA EN LES JORNADES EUROPEES DEL PATRIMONI A CATALUNYA

Per primera vegada Cubelles participarà en les Jornades Europees del Patrimoni a Catalunya, una iniciativa que rep el suport internacional del Consell d’Europa i que organitzen el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya amb la col·laboració del Museu d’Història de Catalunya.


Les Jornades Europees del Patrimoni, que enguany celebren la desena edició, pretenen donar a conèixer a la ciutadania el patrimoni arquitectònic monumental local a través de més de 300 activitats gratuïtes en més de 200 municipis, entre els que per primera vegada s’hi troba Cubelles amb el següent programa:

VISITA GUIADA I TALLERS DE CIRC PER A JOVES
23 de setembre de 2011 de 9 a 13h.
Exposició Permanent del Pallasso Charlie Rivel.
Itinerari pel nucli antic de Cubelles al llarg del qual coneixerem la població natal de Josep Andreu Lasserre, el pallasso Charlie Rivel, alguns dels seus racons que ens aproparan a la figura d’aquest artista del circ. Visita a l’exposició permanent del pallasso Charlie Rivel i Tallers de Clown i Malabars.

EXPOSICIÓ “EL PATRIMONI DE CUBELLES”
Del 23 de setembre fins l’1 d’octubre de 2011 de 10 a 14h. i de 17 a 20h.
INAUGURACIÓ el 23 de setembre a les 19h.
Sala d’Exposicions del Centre Social (CSIDE). Exposició amb imatges del patrimoni de Cubelles: patrimoni arquitectònic, gràfic, social, cultural, documental,....és a dir una visió àmplia del patrimoni, contemplant tant el patrimoni material com l'immaterial amb la col·laboració del Grup d’Estudis Cubellencs “Amics del Castell”.

Taula rodona a l’inauguració amb:
-Xavier Martínez i Roig, Secretari del Grup d’Estudis Cubellencs “Amics del castell”.
-Joan Closa, Cap de servei de patrimoni arquitectònic local de la Diputació de Barcelona
-Jaume Salto, secretari del grup de protecció mediambiental Fauna de Cubelles
-Bàrbara Scuderi, regidora de cultura de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes.
-Maria Malavia, tècnica en Turisme Costa de Barcelona MMP, del Consorci de Turisme del Garraf.


VISITA GUIADA I TALLER DE CHARLIE RIVEL PER A LA FAMÍLIA
24 de setembre de 2011 de 10 a 14h.
Exposició Permanent del Pallasso Charlie Rivel
Itinerari pel nucli antic de Cubelles i visita l’exposició permanent del pallasso Charlie Rivel i junts descobrirem el maquillatge, els peculiars vestuaris i el cèlebre udol del popular pallasso cubellenc. Vine, aprèn i gaudeix dels jocs i tallers d’en Charlie Rivel.

XERRADA-TALLER “EL PATRIMONI DOCUMENTAL DE CUBELLES”
24 de setembre de 2011 de 19 a 20,30h.
Centre Social (CSIDE)
Cubelles té un patrimoni documental ric. En aquesta xerrada-taller es farà un repàs de les principals series documentals de l’arxiu municipal, i del patrimoni documental que podem trobar en d’altres arxius.
També es presentarà el projecte de restauració dels llibres d’actes de l’arxiu municipal.


ITINERARI “LES MASIES DE CUBELLES”
25 de setembre de 2011 de 10 a 14h.
Plaça del Mercat
Ruta a peu per diverses masies de Cubelles, i visita d’algunes d’elles, amb les explicacions històriques i arquitectòniques d’en Xavier Martínez Roig. La sortida i l’arribada serà al mateix punt. El recorregut, d’uns 4 quilòmetres, passarà per Can Granell, Les Hortes, Can Baró, el Molí de la Palma i el destí serà Rocacrespa. Allí es visitarà la masia per dins i s’oferirà un refrigeri als assistents. Dificultat baixa. Activitat amb la col·laboració del Grup d’Estudis Cubellencs “Amics del Castell”.

Programa complet de les Jornades Europees de Patrimoni a Catalunya 2011

Sabies que..?


Sabies que Charlie Rivel va guanyar el primer premi en un Concurs d’imitació de Charlot?

Charlie Rivel va ser el pallasso català més popular i universal. Va fer riure i plorar generacions d’amants del circ amb el seu udol cèlebre. La seva imatge: vestit vermell, sabates grosses, i els seus instruments: cadira i guitarra el van convertir en un mite.

Un dels seus números més aplaudits és el de Charlot als trapezis baixos (llavors Josep Andreu es feia dir ‘Charlot Rivels’).

Un dia es va celebrar un Concurs d’Imitació de Charlot, on Charlie Rivel acompanyat de la seva filla Paulina es va presentar i va guanyar. La gràcia de tot això, és que el mateix Chaplin es va presentar en secret, i va participar. I va quedar tercer.

Va ser en el moment dels premis quan Chaplin li va preguntar: “M’imiteu vós o sóc jo, qui us imita?”