dissabte, 10 de setembre del 2011

JEP 2011 A CUBELLES, Visites Guiades a l'exposició el 23 i 24 de setembre de 2011

L'Exposició d'en Charlie Rivel participa a les Jornades Europees del Patrimoni a Cubelles 2011 (23, 24 i 25 de setembre)

Durant el proper mes de setembre se celebren arreu d’Europa les Jornades Europees del Patrimoni, una iniciativa del Consell d’Europa per a donar a conèixer als ciutadans el patrimoni arquitectònic monumental del seu territori. A Catalunya les Jornades d’enguany tindran lloc del 23 al 25 de setembre i estan previstes nombroses activitats gratuïtes, triades per cadascun dels Ajuntaments participants, amb el suport del Museu d’Història de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACMC) i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC).


Divendres, 23 de setembre de 2011
HORARI: de 9’00h a 13’30h. LLOC: Exposició Permanent del Pallasso Charlie Rivel, Pl. del Castell, 1 – Cubelles (Barcelona). 
ACTIVITAT: VISITA GUIADA I TALLERS DE CIRC PER A JOVES
Itinerari pel nucli antic de Cubelles al llarg del qual coneixerem la població natal de Josep Andreu, el pallasso Charlie Rivel, alguns dels seus racons que ens aproparan a la figura d’aquest artista del circ. Visita a l’exposició permanent del pallasso Charlie Rivel i Tallers de Clown i Malabars.

Dissabte, 24 de setembre de 2011
HORARI: 10’00h a 14’00h. LLOC: Exposició Permanent del Pallasso Charlie Rivel – Pl. del Castell, 1 – Cubelles (Barcelona).
ACTIVITAT: VISITA GUIADA I TALLER DE CHARLIE RIVEL PER A LA FAMÍLIA
Itinerari pel nucli antic de Cubelles i visita l’exposició permanent del pallasso Charlie Rivel i junts descobrirem el maquillatge, els peculiars vestuaris i el cèlebre udol del popular pallasso cubellenc . Vine, aprèn i gaudeix dels jocs i tallers d’en Charlie Rivel.

MÉS INFORMACIÓ: 938952500  i  charlierivel@cubelles.org  

Sabies que..?


Sabies que Charlie Rivel va guanyar el primer premi en un Concurs d’imitació de Charlot?

Charlie Rivel va ser el pallasso català més popular i universal. Va fer riure i plorar generacions d’amants del circ amb el seu udol cèlebre. La seva imatge: vestit vermell, sabates grosses, i els seus instruments: cadira i guitarra el van convertir en un mite.

Un dels seus números més aplaudits és el de Charlot als trapezis baixos (llavors Josep Andreu es feia dir ‘Charlot Rivels’).

Un dia es va celebrar un Concurs d’Imitació de Charlot, on Charlie Rivel acompanyat de la seva filla Paulina es va presentar i va guanyar. La gràcia de tot això, és que el mateix Chaplin es va presentar en secret, i va participar. I va quedar tercer.

Va ser en el moment dels premis quan Chaplin li va preguntar: “M’imiteu vós o sóc jo, qui us imita?”