dijous, 28 d’abril del 2011

AQUESTA SETMANA CONTINUA GAUDINT DELS ACTES CULTURALS A CUBELLES

L’1 de maig tenen lloc els actes centrals de la jornada cultural, amb la trobada de puntaires

Després de la celebració dels actes programats al voltant de la diada de Sant Jordi, aquesta setmana segueixen els actes de la 37a Setmana Cultural. Els actes centrals d’aquesta segona fase del programa tindran lloc entre el 29 d’abril i l’1 de maig, quan es concentren els actes principals com la trobada de puntaires i les portes obertes a l’exposició del Charlie Rivel.

Tot i això, el 28 d'abril (17.30h. Centre Social) hi ha previst un taller de labors a càrrec de “Labors de Cubelles” i el 29 d'abril, a les 19h. al Cinema Mediterrani, arribarà el moment del lliurament dels premis del “15è Concurs de Contes i Narració Breu Víctor Alari 2011” i la presentació del llibre “IV Recull de Contes i Narració Breu Víctor Alari 2007-2010”. El mateix dia a les 20h. a la Rectoria s'oferirà una exposició i xerrada sota el títol “Helambu-Langtang: trekking pel cor del poble nepalí”. El 30 d'abril a 18.30h. a l’església de Santa Maria el poble de CUbelles podrà gaudir d'un concert de l’Orquestra de Cambra del Garraf, que interpretarà “La mort i la donzella” amb la participació del Cor l’Espiga.

Puntaires, pintura i circ
Com ja és habitual, l’acte central de la Setmana Cultural de Cubelles tindrà lloc el primer cap de setmana de maig. El dia 1, els carrers del nucli antic acolliran la segona edició del Concurs de pintura ràpida, la XII Trobada de Puntaires, sardanes, la jornada de portes obertes de l’Exposició Permanent del Pallasso Charlie Rivel i activitats per a petits i grans i tallers de màgia. A més, enguany, com a novetat, la sala d'actes de la Rectoria serà l’escenari del passi d’imatges d’Antoni Pineda del pas de Charlie Rivel per Cubelles. a càrrec d'Antoni Pineda.

La setmana cultural acabarà el cap de setmana del 7 de maig. Durant tot el dia, al Poliesportiu, hi haurà la primera Diada Cultural, amb activitats diverses, organitzades per l'Associació de Joves de Cubelles. I el 8 de maig, a les 18h. a l’església de Santa Maria, arribarà l'últim acte, el 7è Festival de Cant coral Vila de Cubelles amb la Massa Coral de Terrassa, Coral Juvenil Xalest d’Igualada, Coral Casamanya d’Ordino i el Cor l’Espiga. 

Sabies que..?


Sabies que Charlie Rivel va guanyar el primer premi en un Concurs d’imitació de Charlot?

Charlie Rivel va ser el pallasso català més popular i universal. Va fer riure i plorar generacions d’amants del circ amb el seu udol cèlebre. La seva imatge: vestit vermell, sabates grosses, i els seus instruments: cadira i guitarra el van convertir en un mite.

Un dels seus números més aplaudits és el de Charlot als trapezis baixos (llavors Josep Andreu es feia dir ‘Charlot Rivels’).

Un dia es va celebrar un Concurs d’Imitació de Charlot, on Charlie Rivel acompanyat de la seva filla Paulina es va presentar i va guanyar. La gràcia de tot això, és que el mateix Chaplin es va presentar en secret, i va participar. I va quedar tercer.

Va ser en el moment dels premis quan Chaplin li va preguntar: “M’imiteu vós o sóc jo, qui us imita?”