divendres, 22 d’abril del 2011

AQUESTA NIT A CUBELLES VIA CRUCIS

Processó del Via Crucis
Avui, divendres a les 22 h. arrenca una nova edició del Via Crucis de Cubelles, que organitza la confraria d’aquesta processó. Les imatges que conformen l’estació de penitència sortiran des de l’església de Santa Maria de Cubelles, on tornaran després de processionar pels principals carrers de la vila.
 
Els organitzadors d’aquesta tradició, recuperada a les acaballes dels anys 90, recomanen deixar una llum dels balcons per on transcorre la comitiva per donar una solemnitat a l’acte religiós.

Sabies que..?


Sabies que Charlie Rivel va guanyar el primer premi en un Concurs d’imitació de Charlot?

Charlie Rivel va ser el pallasso català més popular i universal. Va fer riure i plorar generacions d’amants del circ amb el seu udol cèlebre. La seva imatge: vestit vermell, sabates grosses, i els seus instruments: cadira i guitarra el van convertir en un mite.

Un dels seus números més aplaudits és el de Charlot als trapezis baixos (llavors Josep Andreu es feia dir ‘Charlot Rivels’).

Un dia es va celebrar un Concurs d’Imitació de Charlot, on Charlie Rivel acompanyat de la seva filla Paulina es va presentar i va guanyar. La gràcia de tot això, és que el mateix Chaplin es va presentar en secret, i va participar. I va quedar tercer.

Va ser en el moment dels premis quan Chaplin li va preguntar: “M’imiteu vós o sóc jo, qui us imita?”