dimarts, 15 de desembre del 2009

ARRIBA UNA JOGUINA, UN SOMRIURE


L’acció solidària Una joguina, un somriure, torna a posar-se en marxa. Ho fa amb novetats, com la substitució de la tradicional tómbola solidària per un punt de recollida de joguines noves, que s’instal·larà el 18 de desembre a la plaça del Mercat. Aquesta és una de les principals accions que porta a terme la regidoria de Serveis a les Persones per apropar el Nadal a aquelles llars més necessitades, amb l’objectiu que la màgica nit de Reis cap infant de la vila es quedi sense joguines.
La campanya, s'ha posat en marxa la primera setmana de desembre, compta un any més amb la col·laboració de la il·lustradora cubellenca Olga Carreras, que ha tornat a dibuixar un cartell seguint l’estil de temporades anteriors. Per completar l’acció, a més del punt de recollida de joguines coincidint amb el mercat setmanal, les oficines de la regidoria (Pg. Narcís Bardají 12) recullen joguines des de l’1 de desembre.

Sabies que..?


Sabies que Charlie Rivel va guanyar el primer premi en un Concurs d’imitació de Charlot?

Charlie Rivel va ser el pallasso català més popular i universal. Va fer riure i plorar generacions d’amants del circ amb el seu udol cèlebre. La seva imatge: vestit vermell, sabates grosses, i els seus instruments: cadira i guitarra el van convertir en un mite.

Un dels seus números més aplaudits és el de Charlot als trapezis baixos (llavors Josep Andreu es feia dir ‘Charlot Rivels’).

Un dia es va celebrar un Concurs d’Imitació de Charlot, on Charlie Rivel acompanyat de la seva filla Paulina es va presentar i va guanyar. La gràcia de tot això, és que el mateix Chaplin es va presentar en secret, i va participar. I va quedar tercer.

Va ser en el moment dels premis quan Chaplin li va preguntar: “M’imiteu vós o sóc jo, qui us imita?”