dijous, 6 d’octubre del 2011

PROPERA EXPOSICIÓ A LA SALA DEL CSIDE A CUBELLES


Arriba l'Exposició de Segells de Barcelona i província a la Sala d'Exposicions del Centre Social (CSIDE) a Cubelles. L'Exposició titulada EXDIFILCU de Francisco Marín es podrà visitar del 7 al 31 d'octubre de 2011 de 10 a 14h. i de 16 a 20h. La inauguració és divendres, 7 d'octubre de 2011, a les 7 de la tarda al Centre Social.

Saps que és la filatèlia?
La filatèlia és l'estudi dels segells de correus i de les marques (o timbres) postals. Això inclou el disseny, la producció i l'ús dels segells després que siguin emesos per les autoritats postals. En el 1er Congrés Internacional de Filatèlia (Barcelona, 1960) es va definir la filatèlia com una ciència auxiliar de la història. Si bé de forma imprecisa, generalment es dóna també el nom de filatèlia al col·leccionisme de segells.

I...Sabies que? A l'exposició podràs veure el segell de correus editat al 1997 dedicat un personatge popular i molt carismàtic nascut a Cubelles. Estem parlant del segell dedicat a Charlie Rivel.

Sabies que..?


Sabies que Charlie Rivel va guanyar el primer premi en un Concurs d’imitació de Charlot?

Charlie Rivel va ser el pallasso català més popular i universal. Va fer riure i plorar generacions d’amants del circ amb el seu udol cèlebre. La seva imatge: vestit vermell, sabates grosses, i els seus instruments: cadira i guitarra el van convertir en un mite.

Un dels seus números més aplaudits és el de Charlot als trapezis baixos (llavors Josep Andreu es feia dir ‘Charlot Rivels’).

Un dia es va celebrar un Concurs d’Imitació de Charlot, on Charlie Rivel acompanyat de la seva filla Paulina es va presentar i va guanyar. La gràcia de tot això, és que el mateix Chaplin es va presentar en secret, i va participar. I va quedar tercer.

Va ser en el moment dels premis quan Chaplin li va preguntar: “M’imiteu vós o sóc jo, qui us imita?”