dilluns, 10 de juny del 2019

Exposició temporal: els Rivel als anys 30


Exposició temporal: els Rivel als anys 30


DEL 4 DE JUNY DE 2019 AL 15 DE JUNY DE 2019

Aquest any Cubelles celebra la Setmana Internacional dels Arxius amb diverses activitats. 

Entre els dies 4 i 15 de juny, ambdós inclosos, podrem gaudir de l'exposició temporal "Els Rivel als anys 30", que estarà ubicada a la sala vermella de l'Exposició. 
Es tracta d'una mostra de documentació que es guarda a l'arxiu municipal de Cubelles dins el Fons Charlie Rivel. El visitant podrà veure documentació des de finals dels anys 20 fins a principis dels anys 40, on podrà observar l'evolució estilística i artística dels programes de mà. També s'ha realitzat una selecció de dossiers de premsa, cartes i telegrames. 

Com ja és conegut, ja en vida Charlie Rivel desitjava un museu a la seva població natal i l'any 1990 la seva vídua, Margarita Camas, signa una escriptura de donació de tota la documentació, objectes o elements de vestuari, que composa el fons personal de pallasso. Aquest conjunt documental es guarda a les dependències de l'Arxiu municipal de Cubelles i a l'Exposició Permanent del Pallasso Charlie Rivel, situada a la planta baixa del castell de Cubelles. 

Aquesta mostra temporal és una ocasió per a contemplar documentació que no s'exposa habitualment. 

Horari
De dimarts a dissabte: de 10.00 a 13.00 hores

Preu
Entrada gratuïta a l'exposició temporal

Exposició Permanent del Pallasso Charlie Rivel
Plaça del castell, 1. Cubelles
Tels. 938952500 – 938950300 Ext.516
Horari: de dimarts a dissabte de 10 a 13h.
Visita la web de l’Ajuntament: www.cubelles.cat

Sabies que..?


Sabies que Charlie Rivel va guanyar el primer premi en un Concurs d’imitació de Charlot?

Charlie Rivel va ser el pallasso català més popular i universal. Va fer riure i plorar generacions d’amants del circ amb el seu udol cèlebre. La seva imatge: vestit vermell, sabates grosses, i els seus instruments: cadira i guitarra el van convertir en un mite.

Un dels seus números més aplaudits és el de Charlot als trapezis baixos (llavors Josep Andreu es feia dir ‘Charlot Rivels’).

Un dia es va celebrar un Concurs d’Imitació de Charlot, on Charlie Rivel acompanyat de la seva filla Paulina es va presentar i va guanyar. La gràcia de tot això, és que el mateix Chaplin es va presentar en secret, i va participar. I va quedar tercer.

Va ser en el moment dels premis quan Chaplin li va preguntar: “M’imiteu vós o sóc jo, qui us imita?”