divendres, 6 de setembre del 2013

ARRIBA LA FESTA DE LA VEREMA A CUBELLES

Postre presentat per la Verema

AVUI, Divendres arrenca la XXVI edició de la Verema amb la presència del conseller d’Agricultura


La XXVI edició de la Festa de la Verema obrirà portes aquest divendres, a partir de les 19h. El convidat d'honor d'enguany és el conseller d'agricultura, ramaderia, pesca, alimentació i medi natural, l'Hble. Sr. Josep Ma. Pelegrí, qui acompanyà a l'Alcaldessa del municipi, Mònica Miquel, la regidora de Turisme, Anna Martínez i la resta d'autoritats pel recorregut al recinte de la Festa.



La Festa segueix tenint en les degustacions de vi, cava i gastronomia el seu eix vertebrador. Tot i això, la voluntat de la regidoria que encapçala Anna Martínez és dotar a la celebració d'un caràcter més tradicional. En aquest sentit, s'ha potenciat novament l'acte d'elecció de la Pubilla i l'Hereu, recuperant les figures adultes, i incorporant els fadrins. Aquests seran tres parelles de catalans que acompanyaran a les Pubilles i els Hereus en tots els actes oficials.



Divendres, després de la inauguració de l'audició i ballada de sardanes amb l'Agrupació Sardanista Anella Oberta, guanyadora del títol de la Sardana de l'any, hi haurà el lliurament dels premis Pàmpols de Plata. Aquests guardons reconeixen la dedicació i el treball de diverses persones relacionades amb el món de la pagesia, el vi i el cava. Seguidament, arribarà un dels actes més concorreguts, com és la trepitjada del raïm i el tast del primer most. La jornada de divendres acabarà amb el jazz de Username & the passwords i un concert amb dj's.



La jornada de dissabte arrencarà amb la trobada de col·leccionistes de plaques de cava, que ja s'ha fet un forat en el calendari de l'especialitat. A la tarda, amb els estands novament oberts, arribaran les activitats per als infants. A les 10,30h tindrà lloc el nomenament de la Pubilla i Hereu, que enguany recupera la seva modalitat adulta. Abans de les actuacions del So what quartet i els vilanovins Yataghan, l'Associació d'Hostaleria i Comerç de Cubelles farà el sorteig de la seva campanya d'estiu, de 10 vals de 300€.

Sabies que..?


Sabies que Charlie Rivel va guanyar el primer premi en un Concurs d’imitació de Charlot?

Charlie Rivel va ser el pallasso català més popular i universal. Va fer riure i plorar generacions d’amants del circ amb el seu udol cèlebre. La seva imatge: vestit vermell, sabates grosses, i els seus instruments: cadira i guitarra el van convertir en un mite.

Un dels seus números més aplaudits és el de Charlot als trapezis baixos (llavors Josep Andreu es feia dir ‘Charlot Rivels’).

Un dia es va celebrar un Concurs d’Imitació de Charlot, on Charlie Rivel acompanyat de la seva filla Paulina es va presentar i va guanyar. La gràcia de tot això, és que el mateix Chaplin es va presentar en secret, i va participar. I va quedar tercer.

Va ser en el moment dels premis quan Chaplin li va preguntar: “M’imiteu vós o sóc jo, qui us imita?”