dimecres, 6 de juny del 2012

UNA ENTITAT D'ALACANT DÓNA UN NINOT DE CHARLIE RIVEL

Una entitat d'Alacant ha donat un ninot dedicat a Charlie Rivel a l'exposició permanent del pallasso universal de Cubelles. La barraca Passem de tot, que pertany al districte de Sant Nicolau de Bari i fundada el 2011, ha donat al Museu Charlie Rivel el ninot indultat a les passades festes dedicat al pallasso català que va presentar l'any passat a l'Exposició del Ninot i que va estar plantat als carrers.

Foto fons de La Barraca "Passem de Tot" d'Alacant
El ninot, de 1,80 metres, completava l'homenatge al món del circ preparat per aquesta barraca al llarg del passat exercici. Sobre aquest tema va versar el seu primer llibret, en el qual va col·laborar Fofito, el mateix que la portada de barrada. A més, els seus festers van anar a la Cavalcada del Ninot disfressats del pallasso Charlie Rivel. Treballadors del Museu Charlie Rivel de Cubelles van recollir el ninot del taller dels Germans Ponce amb la idea d'instal·lar en una sala del museu.

El president de la barraca, Héctor Ponce, va destacar que "donem el ninot al museu perquè així ens ho dicta el cor, però també cal agrair als seus responsables la logística per emportar-se'l, en aquests temps tan durs per al món de l'art".

Es preveu que en pocs dies es pugui instal·lar a les intal·lacions de l'Exposició Permanent del Pallasso Charlie Rivel.

Sabies que..?


Sabies que Charlie Rivel va guanyar el primer premi en un Concurs d’imitació de Charlot?

Charlie Rivel va ser el pallasso català més popular i universal. Va fer riure i plorar generacions d’amants del circ amb el seu udol cèlebre. La seva imatge: vestit vermell, sabates grosses, i els seus instruments: cadira i guitarra el van convertir en un mite.

Un dels seus números més aplaudits és el de Charlot als trapezis baixos (llavors Josep Andreu es feia dir ‘Charlot Rivels’).

Un dia es va celebrar un Concurs d’Imitació de Charlot, on Charlie Rivel acompanyat de la seva filla Paulina es va presentar i va guanyar. La gràcia de tot això, és que el mateix Chaplin es va presentar en secret, i va participar. I va quedar tercer.

Va ser en el moment dels premis quan Chaplin li va preguntar: “M’imiteu vós o sóc jo, qui us imita?”