divendres, 4 de febrer del 2011

OBERTES LES INSCRIPCIONS DE LA RUA DE CARNAVAL I LA XATONADA DE CUBELLES

Ja s’han obert les inscripcions a la Rua del Carnaval de Cubelles del dia 5 de març

Sebastián García Cabanilla de Cubelles és el guanyador del 1er premi del Concurs de Cartells per a la portada del Carnaval de Cubelles 2011, dotat amb 300€. Mentre que Glòria Gómez Fernández de Vilanova i la Geltrú s’ha endut l’accèssit que atorgava el concurs, donat amb 100€. El jurat del concurs estava format per 1 portaveu de la Comissió del Carnaval i 2 professionals de disseny gràfic i arts plàstiques, que es van encarregar de valorar fa tot just una setmana les diferents propostes presentades. Per assegurar un mínim de nivell artístic, l’organització ja va efectuar primerament una selecció prèvia de les obres rebudes.

D’altra banda ja s’han obert les inscripcions a la Rua del Carnaval de Cubelles que es farà el 5 de març. La inscripció dóna dret a la sol•licitud de subvencions si es reuneixen els requisits marcats per les bases de participació al Carnaval. Per al regidor responsable del Carnaval, Xavier Toscano "la participació a la Rua del Carnaval creix cada any ja que mou a la participació d’altres municipis del seu voltant".

Enguany l’organització de la carrossa del Carnestoltes també anirà a càrrec d’una entitat, que en aquesta ocasió serà l’entitat local formada per pares i mares del municipi i que tenen per nom Els Macarrons. A banda d’això, segons ha explicat Toscano "el Carnaval d’aquest any no tindrà cap canvi significatiu i mantindrà els mateixos actes que s’han anat portant a terme fins ara".

El Carnaval de Cubelles, que es celebrarà del 3 al 9 de març, ja va tancar el seu programa del Carnaval dijous passat durant la comissió de festes celebrada, i ha inclòs diversitats d’actes, mantenint com és tradicional les rues de Carnaval i les comparses.

Font: Ràdio Cubelles http://www.radiocubelles.com/


Obertes les inscripcions dels Concursos de Mestres Xatonaires de Cubelles

Diumenge 20 de febrer Cubelles celebrarà la 10a edició de la seva Xatonada. Com en l’edició anterior la festa gastronòmica més genuïna del Gran Penedès tindrà lloc a cavall de la plaça del Castell, la plaça del Centre Social i el propi Centre Social.


A la plaça del Castell a partir de les 11h. s’hi faran el concurs de mestres xatonaires en categoria adult i infantil que arriben a la desena i vuitena edició, respectivament. Les inscripcions per participar-hi es realitzen de manera gratuïta a l’Oficina municipal de Turisme de dilluns a dissabte de 10h a 14h i dijous de 17h a 19h, al telèfon 938952500 o bé al correu electrònic turisme@cubelles.org fins el 16 de febrer. Al Concurs Infantil de Mestres Xatonaires s’hi poden inscriure tots aquells joves d’entre 9 a 14 anys, a partir dels 15 anys ja competiran en categoria d’adults.

Durant el Concurs els participants hauran de realitzar el plat típic de xató de Cubelles i la salsa. Portant de casa el morter,la mà de morter i tots els ingredients crus excepte la nyora que podrà portar-se escaldada. L’organització els facilitarà el davantal i el plat on servir el xató.

A la plaça del Centre Social s’hi ubicaran els restauradors locals que serviran les racions del xató cubellenc i els cellers que oferiran les begudes per acompanyar-lo. Com de costum, es vendran tiquets per comprar les racions que enguany tindrà un preu de 8€ (ració+beguda).

Finalment, a l’interior del Centre Social es realitzaran sessions de tast de vins cada 30 minuts a partir de les 11.30h. Durant cada sessió es farà un tast de tres tipologies de vi i per participar-hi caldrà comprar un tiquet al preu de 3€.

Font: Ajuntament de Cubelles http://www.cubelles.cat/

Sabies que..?


Sabies que Charlie Rivel va guanyar el primer premi en un Concurs d’imitació de Charlot?

Charlie Rivel va ser el pallasso català més popular i universal. Va fer riure i plorar generacions d’amants del circ amb el seu udol cèlebre. La seva imatge: vestit vermell, sabates grosses, i els seus instruments: cadira i guitarra el van convertir en un mite.

Un dels seus números més aplaudits és el de Charlot als trapezis baixos (llavors Josep Andreu es feia dir ‘Charlot Rivels’).

Un dia es va celebrar un Concurs d’Imitació de Charlot, on Charlie Rivel acompanyat de la seva filla Paulina es va presentar i va guanyar. La gràcia de tot això, és que el mateix Chaplin es va presentar en secret, i va participar. I va quedar tercer.

Va ser en el moment dels premis quan Chaplin li va preguntar: “M’imiteu vós o sóc jo, qui us imita?”