divendres, 12 de novembre del 2010

II JORNADES DE FORMACIÓ DE CIRC A BARCELONA

Els propers 20 i 21 de novembre de 2010 tindran lloc les II Jornades sobre formació de circ, organitzades pel CoNCA amb la col·laboració de l’APCC, l'Ateneu Popular 9 barris i l’Escola de Circ Rogelio Rivel.

L’objectiu de les Jornades és fer una reflexió conjunta entre el sector de la formació de circ de Catalunya i els representants de les entitats i administracions implicades en els ensenyaments artístics per concretar una proposta de model formatiu a partir de la diagnosi i línies traçades per l’informe “L’estat actual de la formació de circ a Catalunya.

Propostes de recorreguts formatius”que serveix de punt de partida del debat de les Jornades. Les Jornades es celebraran a l’Escola Oriol Martorell, carrer Ignasi Agustí, 4 de Barcelona.

Per a més informació, consulta: Programa II Jornades Formació de Circ 2010

Sabies que..?


Sabies que Charlie Rivel va guanyar el primer premi en un Concurs d’imitació de Charlot?

Charlie Rivel va ser el pallasso català més popular i universal. Va fer riure i plorar generacions d’amants del circ amb el seu udol cèlebre. La seva imatge: vestit vermell, sabates grosses, i els seus instruments: cadira i guitarra el van convertir en un mite.

Un dels seus números més aplaudits és el de Charlot als trapezis baixos (llavors Josep Andreu es feia dir ‘Charlot Rivels’).

Un dia es va celebrar un Concurs d’Imitació de Charlot, on Charlie Rivel acompanyat de la seva filla Paulina es va presentar i va guanyar. La gràcia de tot això, és que el mateix Chaplin es va presentar en secret, i va participar. I va quedar tercer.

Va ser en el moment dels premis quan Chaplin li va preguntar: “M’imiteu vós o sóc jo, qui us imita?”