CARME RUSCALLEDA, AMBAIXADORA DE LA RUTA DEL XATÓ 2010-2011
Aquesta setmana s'ha presentat la nova temporada de la Ruta del Xató, que comença aquest mes de novembre i es perllongarà fins al mes d’abril, la proposta de turisme gastronòmic del xató a les comarques de l’Alt Penedès, el Baix Penedès i El Garraf, que enguany arriba a la seva 14a temporada.
La Ruta del Xató, presenta més de 150 propostes, agrupades segons diferents tipologies (enoturisme, mar, espais naturals, patrimoni o cultura), per tal d’adaptar-se als gustos o necessitats de cadascú; així com 76 restaurants recomanats on poder degustar l’autèntic xató, i diversos allotjaments i cellers seleccionats per poder completar una escapada a aquestes 3 comarques.
Al llarg de la temporada, a més, les persones que s’apropin a aquestes comarques podran participar en les ja tradicionals festes populars dedicades al xató (xatonades), a Vilanova i la Geltrú (21 de novembre), Vilafranca del Penedès (23 de gener), El Vendrell (6 de febrer), Cubelles (20 de febrer), Canyelles (20 de març), Calafell (27 de març) i Cunit (2 d’abril), el les que també s’hi podran degustar altres especialitats culinàries del territori, els bons vins i caves de la zona, així com realitzar activitats paral•leles, com tastos de vi i cava, concurs de cuina de xató, cursos de cuina, etc. A més, els restaurants de Sitges ofereixen durant tota la temporada el menú del xató, una manera de degustar el plat acompanyat d’altres especialitats.
Podeu trobar tota la informació sobre la Ruta del Xató a: www.rutadelxato.com