dilluns, 28 de setembre del 2009

VISITES GUIADES A L'EXPOSICIÓ DE CHARLIE RIVEL

Les visites guiades, concertades prèviament, van adreçades a qualsevol grup nombrós (escoles, esplais, entitats i associacions, entres d’altres) o reduït (famílies, amics i artistes). L'horari de visita guiada (tot l’any): de dilluns a dissabte: 10h a 13h. Dijous: 17h a 18h.

Al llarg d’aquest any, s’ha ampliat l’oferta d’activitats complementàries de l’exposició. En el cas d’adults, consisteix en una petita passejada guiada pel nucli antic, on es presenta el poble i a Charlie Rivel. Pel que fa als grups escolars, esplais i famílies amb nens, es realitza un taller de maquillatge guiat, que dóna l’oportunitat al visitant de caracteritzar-se i actuar com el pallasso.

La nova proposta d’activitats culturals i pedagògiques va adreçada als grups escolars i a les famílies amb nens. Es tracta d’un recorregut per a descobrir una petita part de la història de Cubelles i de Josep Andreu Lasserre, més conegut com a Charlie Rivel. S’ofereix material de suport (una fitxa de treball i un plànol) que facilita l’aprenentatge i ajuda a realitzar el recorregut.
Informació o reserves:
Tel. 938953250 o e-mail charlierivel@cubelles.org
Entrada general, 1,50€ (consulteu descomptes)

Sabies que..?


Sabies que Charlie Rivel va guanyar el primer premi en un Concurs d’imitació de Charlot?

Charlie Rivel va ser el pallasso català més popular i universal. Va fer riure i plorar generacions d’amants del circ amb el seu udol cèlebre. La seva imatge: vestit vermell, sabates grosses, i els seus instruments: cadira i guitarra el van convertir en un mite.

Un dels seus números més aplaudits és el de Charlot als trapezis baixos (llavors Josep Andreu es feia dir ‘Charlot Rivels’).

Un dia es va celebrar un Concurs d’Imitació de Charlot, on Charlie Rivel acompanyat de la seva filla Paulina es va presentar i va guanyar. La gràcia de tot això, és que el mateix Chaplin es va presentar en secret, i va participar. I va quedar tercer.

Va ser en el moment dels premis quan Chaplin li va preguntar: “M’imiteu vós o sóc jo, qui us imita?”