dijous, 10 de setembre del 2009

CEDEIXEN UN RELLOTGE DE PARET A L'EXPOSICIÓ


L’Exposició Permanent del pallasso Charlie Rivel de Cubelles ha rebut la cessió d’un rellotge per part d’una veïna particular. La peça, considerada de col·leccionista per les poques unitats que n’existeixen, és un rellotge de paret suís de grans dimensions (50x28 cm.) dedicat al fill més il·lustre de la vila. Va ser regalat per un matrimoni d’estiuejants suïssos a la propietària de l’immoble on passaven les vacances, qui ara ha decidit cedir-lo a l’exposició local del pallasso. La donació queda recollida en l’acta que s’ha signat a l’Ajuntament de Cubelles i que ha comptat amb la presència de l’Alcaldessa, Maria Lluïsa Romero i la regidora de Promoció Cultural, Prudencia Carrasco.

Un cop s’hagi peritat i incorporat a l’arxiu municipal, el rellotge es col·locarà a l’Exposició Permanent del pallasso Charlie Rivel (Plaça del Castell, 1) juntament amb altres objectes que ja s’exhibeixen, alguns d’ells també fruit de cessions com les realitzades per la filla de l’artista, Paulina Schumann.

Sabies que..?


Sabies que Charlie Rivel va guanyar el primer premi en un Concurs d’imitació de Charlot?

Charlie Rivel va ser el pallasso català més popular i universal. Va fer riure i plorar generacions d’amants del circ amb el seu udol cèlebre. La seva imatge: vestit vermell, sabates grosses, i els seus instruments: cadira i guitarra el van convertir en un mite.

Un dels seus números més aplaudits és el de Charlot als trapezis baixos (llavors Josep Andreu es feia dir ‘Charlot Rivels’).

Un dia es va celebrar un Concurs d’Imitació de Charlot, on Charlie Rivel acompanyat de la seva filla Paulina es va presentar i va guanyar. La gràcia de tot això, és que el mateix Chaplin es va presentar en secret, i va participar. I va quedar tercer.

Va ser en el moment dels premis quan Chaplin li va preguntar: “M’imiteu vós o sóc jo, qui us imita?”