dimecres, 6 de juliol del 2016

CONMEMORACIÓ 120ANYS DE CHARLIE RIVEL A LA BIBLIOTECA MARTA MATA DE CUNIT

AQUEST JULIOL EL CHARLIE A LA BIBLIOTECA MARTA MATA DE CUNIT


La Biblioteca Municipal Marta Mata de Cunit acull durant tot el mes de juliol una exposició per recordar el pallasso cubellenc, Charlie Rivel.  La mostra ha estat batejada “Charlie Rivel: el pallasso que udolava a la lluna” i es podrà veure durant tot el mes de juliol, per commemorar el 120è aniversari del naixement de Charlie Rivel. L’exposició fa un petit recorregut per la vida del pallasso català més universal.
També l’Exposició Permanent Charlie Rivel de Cubelles se suma als actes de la biblioteca de Cunit i representarà aquest dijous a les 12 del migdia el conte d’“El Petit Charlie Rivel”.
A banda, la mostra de Cubelles ha cedit a la biblioteca de Cunit material divers com ara perruques i vestits perquè els infants puguin disfressar-se i caracteritzar-se amb el personatge. També els ha deixat un Charlie de fusta perquè els més menuts puguin fer-se fotografies. Per la seva banda, la biblioteca de Cubelles ha cedit a la biblioteca de Cunit un recull de lectures sobre  el pallasso.
La biblioteca municipal Marta Mata de Cunit està situada al carrer de la Creueta, 17.
Font: Ràdio Cubelles

Sabies que..?


Sabies que Charlie Rivel va guanyar el primer premi en un Concurs d’imitació de Charlot?

Charlie Rivel va ser el pallasso català més popular i universal. Va fer riure i plorar generacions d’amants del circ amb el seu udol cèlebre. La seva imatge: vestit vermell, sabates grosses, i els seus instruments: cadira i guitarra el van convertir en un mite.

Un dels seus números més aplaudits és el de Charlot als trapezis baixos (llavors Josep Andreu es feia dir ‘Charlot Rivels’).

Un dia es va celebrar un Concurs d’Imitació de Charlot, on Charlie Rivel acompanyat de la seva filla Paulina es va presentar i va guanyar. La gràcia de tot això, és que el mateix Chaplin es va presentar en secret, i va participar. I va quedar tercer.

Va ser en el moment dels premis quan Chaplin li va preguntar: “M’imiteu vós o sóc jo, qui us imita?”