dimecres, 12 de desembre del 2012

ÈXIT 1a GALA DELS PREMIS PARTICIPA

La sala d'actes de l'Institut Cubelles es va guarnir de gala per acollir la primera edició dels premis Cubelles Participa C!. L'acte va aplegar una nodrida representació del teixit associatiu del municipi, així com les principals autoritats polítiques i civils de la vila. La cerimònia, que va ser retransmesa en directe per Ràdio Cubelles i la televisió del Garraf, va reconèixer la tasca feta durant tot el 2012 per les entitats i particulars de la vila i va congregar a més de 250 persones.
La gala va repartir nou premis en les categories comunicativa, educativa, esportiva, iniciativa econòmica, social, solidària, artística-cultural, jove i veterana. La regidora de Participació Ciutadana, Noemí Boza, ressaltava al seu discurs la importància dels guardons, l’èxit participatiu en la primera edició i la implicació dels participants i veïns del municipi. L'objectiu, tal com explicava també l'Alcaldessa, Mònica Miquel, és que els premis es consolidin i es converteixin en una cita ineludible entre el teixit associatiu del municipi.
La cerimònia ha nomenat com a guanyadors d’aquesta primera edició a Descoberta (categoria educativa, Garmitxa (categoria solidària), Fertub (iniciativa econòmica), Alberto Soriano (categoria esportiva), Emili Murillo (categoria jove), Attempto-it (categoria comunicativa), Clorofil·la (categoria solidària), Grup de Teatre del Casal de Cultura (categoria artístico-cultural) i Isidre Rosell (categoria veterana). Tots ells van rebre una figura de l’escultor local Virgilio Serna, però mostra de l’esperit dels premis, també es va fer entrega d’un obsequi acreditatiu de la participació a totes les candidatures presentades.
L’acte va comptar amb la presència d’Òscar Dalmau (El Gran dictat a TV3 i La Competència a RAC1) i Leslie (cantant dels Sírex) que, a banda de ser membres del jurat, van implicar-se de valent en tota la vetllada i van fer gaudir d’una nit de rialla al públic assistent i al que ho seguia a través de Ràdio Cubelles o Canal Blau. A la festa s’hi van sumar els germans Carles i Marc Sánchez amb Vidal Soler que van interpretar la cançó ‘Participa’ acompanyants d’en Leslie, una lletra feta per l’ocasió i amb motiu dels premis amb la base musical de la cançó dels Sírex ‘Popotitos’.
Una gran foto de família va clausurar aquesta primera edició dels premis Cubelles Participa C! que va deixar un gran sabor de boca tant a organitzadors com a participants i públic en general.

Sabies que..?


Sabies que Charlie Rivel va guanyar el primer premi en un Concurs d’imitació de Charlot?

Charlie Rivel va ser el pallasso català més popular i universal. Va fer riure i plorar generacions d’amants del circ amb el seu udol cèlebre. La seva imatge: vestit vermell, sabates grosses, i els seus instruments: cadira i guitarra el van convertir en un mite.

Un dels seus números més aplaudits és el de Charlot als trapezis baixos (llavors Josep Andreu es feia dir ‘Charlot Rivels’).

Un dia es va celebrar un Concurs d’Imitació de Charlot, on Charlie Rivel acompanyat de la seva filla Paulina es va presentar i va guanyar. La gràcia de tot això, és que el mateix Chaplin es va presentar en secret, i va participar. I va quedar tercer.

Va ser en el moment dels premis quan Chaplin li va preguntar: “M’imiteu vós o sóc jo, qui us imita?”