dilluns, 8 d’octubre del 2012

A L'OCTUBRE ARRIBA EL FESTIVAL DE PALLASSOS EN MEMÒRIA DE CHARLIE RIVEL

A BARCELONA

FESTIVAL INTERNACIONAL DE PALLASSOS DE CORNELLÀ
Propera edició: Del 23 al 28 d’octubre a Cornellà.

PROGRAMACIÓ 2012
Del 23 al 28 d’octubre Cornellà celebra el 15è Festival Internacional de Pallassos (FIP) amb importants novetats respecte a edicions anteriors. Amb una programació molt equilibrada, precisa i contundent, amb moments màgics i excepcionals, que escampa els pallassos per la ciutat i s’adreça a tots els públics, fruit del treball de la nova direcció artística.

Aquesta mostra bianual té caracter internacional. El Festival de pallassos, Memorial Charlie Rivel, reuneix als més grans espectacles de pallassos del món i s’ha convertit en un excel•lent aparador per a programadors, un macro escenari de gran varietat de propostes escèniques.

"Si sou dels qui penseu que els pallassos són exclusivament per als infants és que encara no heu estat al Festival Internacional de Pallassos de Cornellà. La manifestació, considerada per la Unió Europea una de les més importants del continent en el seu gènere, s’ha celebrat cada dos anys des del 1984 i reuneix una selecció internacional dels professionals més prestigiosos del món de les rialles.

El Festival va néixer per homenatjar el pallasso català Charlie Rivel i el seu objectiu principal és mostrar al públic l’ampli ventall de registres del llenguatge del pallasso : des dels pallassos de circ tradicional fins als muntatges més innovadors i experimentals passant per les actuacions al carrer.

El Festival s’alça com una plataforma per donar a conèixer pallassos de renom internacional però desconeguts en el nostre país en cadascuna de les diferents escoles d’aquest art: l’estil dels pallassos de l’est, mestres del mim; el clown de to reflexiu; el qui prefereix l’humor de l’absurd i la ironia mordaç...", així es descriu al festival des de www.festivaldepallassos.comSabies que..?


Sabies que Charlie Rivel va guanyar el primer premi en un Concurs d’imitació de Charlot?

Charlie Rivel va ser el pallasso català més popular i universal. Va fer riure i plorar generacions d’amants del circ amb el seu udol cèlebre. La seva imatge: vestit vermell, sabates grosses, i els seus instruments: cadira i guitarra el van convertir en un mite.

Un dels seus números més aplaudits és el de Charlot als trapezis baixos (llavors Josep Andreu es feia dir ‘Charlot Rivels’).

Un dia es va celebrar un Concurs d’Imitació de Charlot, on Charlie Rivel acompanyat de la seva filla Paulina es va presentar i va guanyar. La gràcia de tot això, és que el mateix Chaplin es va presentar en secret, i va participar. I va quedar tercer.

Va ser en el moment dels premis quan Chaplin li va preguntar: “M’imiteu vós o sóc jo, qui us imita?”