diumenge, 31 de juliol del 2011

CHARLIE RIVEL EXPOSICIÓ ÉS EL BLOC PROTAGONISTA DE LA PENEDESFERA

Charlie Rivel Exposició és el bloc protagonista de la Penedesfera dins d’una nova entrega de la col.laboració amb Ràdio Vilafranca, al programa magazine del matí Penedès Gamma Extra.
Penedesfera
La Mònica Fuster és autora de Charlie Rivel Exposició. És la responsable del bloc i també de l’exposició permanent que la població de Cubelles acull sobre el seu fill més il.lustre: Josep Andreu i Lasserre, l’universal pallasso català Charlie Rivel (1896-1983). Completíssim artista de circ, el Charlie Rivel pallasso va fer emocionar generacions d’espectadors amb un personatge tendre que udolava a la lluna. Només li calien una guitarra, una cadira i el seu talent per comunicar-se intensament amb el públic. A continuació teniu la conversa on ens parla dels seus objectius i la seva activitat a la xarxa.


I aquests són els enllaços que ens recomana, amb la descripció literal que m’ha facilitat per a què aneu ben guiats:
CONSULTEU L'ENLLAÇ DEL BLOC DE DANIEL GARCÍA PERIS: http://www.danielgarciaperis.cat/2011/07/21/charlie-rivel-exposicio

Sabies que..?


Sabies que Charlie Rivel va guanyar el primer premi en un Concurs d’imitació de Charlot?

Charlie Rivel va ser el pallasso català més popular i universal. Va fer riure i plorar generacions d’amants del circ amb el seu udol cèlebre. La seva imatge: vestit vermell, sabates grosses, i els seus instruments: cadira i guitarra el van convertir en un mite.

Un dels seus números més aplaudits és el de Charlot als trapezis baixos (llavors Josep Andreu es feia dir ‘Charlot Rivels’).

Un dia es va celebrar un Concurs d’Imitació de Charlot, on Charlie Rivel acompanyat de la seva filla Paulina es va presentar i va guanyar. La gràcia de tot això, és que el mateix Chaplin es va presentar en secret, i va participar. I va quedar tercer.

Va ser en el moment dels premis quan Chaplin li va preguntar: “M’imiteu vós o sóc jo, qui us imita?”