dimarts, 25 de gener del 2011

L'EXPOSICIÓ COL·LABORA AMB LA MOSTRA DEDICADA A PAULINA SCHUMANN

L’Arts Santa Mònica de Barcelona ha rebut la cessió de material divers de l’Exposició Permanent del Pallasso Charlie Rivel per a una mostra dedicada a la seva filla, Paulina Schumann. El museu local ha prestat una samarreta, perruca i nas que el pallasso havia fet servir en les seves múltiples actuacions, a més d’una caixa de maquillatge amb els estris originals que Charlie Rivel feia servir per caracteritzar-se. A més, es cedeix un vestit que la seva filla feia servir en les seves actuacions com a amazona.

L’exposició Un segle de circ. Paulina Andreu Rivel Schumann s’inaugurara avui dia, 25 de gener a les 19h. i es mantindrà a l’espai arxiu de l’Arts Santa Mònica fins el 8 de maig, quan tot el material retornarà a l’Exposició Permanent del Pallasso Charlie Rivel de Cubelles que es troba ubicada a l’interior del Castell dels Marquesos d’Alfarràs.

Font: Ajuntament de Cubelles. Llegeix la notícia sencera: http://www.cubelles.cat/content/view/3799/75/

Sabies que..?


Sabies que Charlie Rivel va guanyar el primer premi en un Concurs d’imitació de Charlot?

Charlie Rivel va ser el pallasso català més popular i universal. Va fer riure i plorar generacions d’amants del circ amb el seu udol cèlebre. La seva imatge: vestit vermell, sabates grosses, i els seus instruments: cadira i guitarra el van convertir en un mite.

Un dels seus números més aplaudits és el de Charlot als trapezis baixos (llavors Josep Andreu es feia dir ‘Charlot Rivels’).

Un dia es va celebrar un Concurs d’Imitació de Charlot, on Charlie Rivel acompanyat de la seva filla Paulina es va presentar i va guanyar. La gràcia de tot això, és que el mateix Chaplin es va presentar en secret, i va participar. I va quedar tercer.

Va ser en el moment dels premis quan Chaplin li va preguntar: “M’imiteu vós o sóc jo, qui us imita?”