dimecres, 19 de gener del 2011

Exposició "UN SEGLE DE CIRC. PAULINA ANDREU RIVEL SCHUMANN”

La mostra s’instal•la a l’Espai Arxiu d’Arts Santa Mònica de Barcelona, i tindrà una durada d’uns tres mesos, a partir del proper dimarts 25 de gener
Una exposició de la filla del pallasso Charlie Rivel, Paulina Schumann és la primera exposició de la sala d’Arts Santa Mònica de Barcelona d’aquest any. S’ha titulat “UN SEGLE DE CIRC. PAULINA ANDREU RIVEL SCHUMANN”. La seva inauguració es farà el proper dimarts 25 de gener a les 19:00h, a l’Arts Santa Mònica (La Rambla,7) de Barcelona.
La mostra és un recorregut iconogràfic i documental per tota la carrera artística d’aquesta gran dama del circ del segle XX. Presentarà un recorregut per l’obra dels artistes de la família Rivel, una de les nissagues més rellevants del circ català. El recorregut comprèn dos itineraris paral•lels d’una família d’artistes del primer rengle internacional, i els locals històrics del circ i el music-hall d’arreu del món on han treballat.
De fet, l’Exposició Permanent del Pallasso ha rebut diverses visites de l’equip de treball, i ha facilitat la consulta documental del llegat de Charlie Rivel per a la recopilació d’informació d’aquesta nova proposta, encapçalada pels comissaris de la mostra, Jordi Jané i Raffaele de Ritis.
La mostra s’instal•la a l’Espai Arxiu d’Arts Santa Mònica de Barcelona, i tindrà una durada d’uns tres mesos, a partir del proper dimarts 25 de gener.
A la presentació de l’exposició Un segle de circ que es farà en roda de premsa el mateix dimarts a les 12 del migdia, hi haurà la presència de Paulina Schumann, Jordi Jané i Raffaele De Ritis, comissaris de l’exposició Un segle de circ, així com de Pere Pinyol, director del Teatro Circo Price, entitat col•laboradora amb l’exposició del circ.

Paulina Andreu, Paulina Schumann
Paulina Andreu, Paulina Schumann, és un dels mites vivents de les èpoques daurades del gran circ del segle XX. Filla de Josep Andreu ‘Charlie Rivel’ i formada al si de la família, Paulina Schumann encarna la rara i singular emergència de les estrelles femenines del microcosmos circense. Amb un sòlid bagatge en pistes i escenaris d’arreu d’Europa i Amèrica com a acròbata, equilibrista, ballarina, cantant i intèrpret musical, la seva entrada, el 1946, al prestigiós circ Schumann la inicia en l’art eqüestre i, amb una carrera meteòrica, la converteix, tant amb els cavalls en llibertat com amb els d’alta escola, en la indiscutible número u de les amazones europees. El seu glamur personal i l’exquisidesa de les seves creacions eqüestres en fan un personatge admirat popularment, la projecten al cinema i a les portades de les revistes i, alhora, la situen al centre d’interès de les festes de l’alta societat i la reialesa europees.
Paulina Schumann no havia actuat mai a l’Estat espanyol, però l’estima per la seva Barcelona natal la impulsa a exhibir-se com a amazona d’alta escola a la temporada nadalenca de 1998 del Circ Raluy. Deu anys més tard, el govern català reconeixeria el seu art internacional amb el Premi Nacional de Circ.
La mostra és un recorregut iconogràfic i documental per tota la carrera artística d’aquesta gran dama del circ del segle XX.
A la presentació de l’exposició Un segle de circ que es farà en roda de premsa el mateix dimarts a les 12 del migdia, hi haurà la presència de Paulina Schumann, Jordi Jané i Raffaele De Ritis, comissaris de l’exposició Un segle de circ, així com de Pere Pinyol, director del Teatro Circo Price, entitat col•laboradora amb l’exposició del circ.
Fon: Ràdio Cubelles - 107.5 FM

Sabies que..?


Sabies que Charlie Rivel va guanyar el primer premi en un Concurs d’imitació de Charlot?

Charlie Rivel va ser el pallasso català més popular i universal. Va fer riure i plorar generacions d’amants del circ amb el seu udol cèlebre. La seva imatge: vestit vermell, sabates grosses, i els seus instruments: cadira i guitarra el van convertir en un mite.

Un dels seus números més aplaudits és el de Charlot als trapezis baixos (llavors Josep Andreu es feia dir ‘Charlot Rivels’).

Un dia es va celebrar un Concurs d’Imitació de Charlot, on Charlie Rivel acompanyat de la seva filla Paulina es va presentar i va guanyar. La gràcia de tot això, és que el mateix Chaplin es va presentar en secret, i va participar. I va quedar tercer.

Va ser en el moment dels premis quan Chaplin li va preguntar: “M’imiteu vós o sóc jo, qui us imita?”