dijous, 9 de novembre del 2023

VINE A DESCOBRIR CUBELLES I CHARLIE RIVEL

Sabies que Charlie Rivel, el pallasso català més popular, va néixer a Cubelles?Vine a descobrir la Ruta Charlie Rivel a Cubelles fent un tomb per diferents espais i edificis de gran valor cultural i històric.

Vine a fer un tomb per #Cubelles. Avui et recomanem la ruta del Charlie Rivel, la tens en quatre idiomes, català, castellà, anglès i francès. Trobaràs la informació al següent enllaç: RUTA 4 –Ruta deCharlie Rivel

La ruta Charlie Rivel ens portarà a descobrir diferents elements del municipi relacionats amb la figura del pallasso cubellenc.


Sabies que..?


Sabies que Charlie Rivel va guanyar el primer premi en un Concurs d’imitació de Charlot?

Charlie Rivel va ser el pallasso català més popular i universal. Va fer riure i plorar generacions d’amants del circ amb el seu udol cèlebre. La seva imatge: vestit vermell, sabates grosses, i els seus instruments: cadira i guitarra el van convertir en un mite.

Un dels seus números més aplaudits és el de Charlot als trapezis baixos (llavors Josep Andreu es feia dir ‘Charlot Rivels’).

Un dia es va celebrar un Concurs d’Imitació de Charlot, on Charlie Rivel acompanyat de la seva filla Paulina es va presentar i va guanyar. La gràcia de tot això, és que el mateix Chaplin es va presentar en secret, i va participar. I va quedar tercer.

Va ser en el moment dels premis quan Chaplin li va preguntar: “M’imiteu vós o sóc jo, qui us imita?”