dimecres, 7 de juny del 2023

EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA D'EN CHARLIE I LA PAULINANo us perdeu l'Exposició de fotografies del Fons de Charlie Rivel i Paulina Schumann en motiu de la 11a Mostra de Pallassos i Pallasses de Cubelles, que es celebra al juny.

  Durant tot el mes de juny es podrà visitar l'Exposició Permanent del pallasso Charlie Rivel i part de la planta baixa del Castell de Cubelles amb una sel·lecció de fotografies de diverses etapes artístiques del pallasso Charlie Rivel i la seva filla Paulina Schumann, tota una gran dama del circ. Es podrà visitar de dimarts a dissabte de 10.00h a 13.30h.

 

Més informació a: http://charlierivel.cubelles.cat/ 

Sabies que..?


Sabies que Charlie Rivel va guanyar el primer premi en un Concurs d’imitació de Charlot?

Charlie Rivel va ser el pallasso català més popular i universal. Va fer riure i plorar generacions d’amants del circ amb el seu udol cèlebre. La seva imatge: vestit vermell, sabates grosses, i els seus instruments: cadira i guitarra el van convertir en un mite.

Un dels seus números més aplaudits és el de Charlot als trapezis baixos (llavors Josep Andreu es feia dir ‘Charlot Rivels’).

Un dia es va celebrar un Concurs d’Imitació de Charlot, on Charlie Rivel acompanyat de la seva filla Paulina es va presentar i va guanyar. La gràcia de tot això, és que el mateix Chaplin es va presentar en secret, i va participar. I va quedar tercer.

Va ser en el moment dels premis quan Chaplin li va preguntar: “M’imiteu vós o sóc jo, qui us imita?”