dimecres, 15 de març de 2023

RETORNA A L'EXPOSICIÓ LA MARIONETA D'EN CHARLIE RIVEL

La marioneta de Charlie Rivel retorna al museu

 

La titella va formar part durant cinc mesos de la mostra retrospectiva 'Jordi Bertran 45 anys de Marionetes' del museu Topic de Tolosa, un dels més importants d'Europa en l'especialitat de marionetes i titelles


Consulteu la notícia de la cessió temporal: http://www.radiocubelles.cat/pl5/noticies/id10764/la-marioneta-del-charlie-estara-exposada-al-museu-topic-de-tolosa.htm

Sabies que..?


Sabies que Charlie Rivel va guanyar el primer premi en un Concurs d’imitació de Charlot?

Charlie Rivel va ser el pallasso català més popular i universal. Va fer riure i plorar generacions d’amants del circ amb el seu udol cèlebre. La seva imatge: vestit vermell, sabates grosses, i els seus instruments: cadira i guitarra el van convertir en un mite.

Un dels seus números més aplaudits és el de Charlot als trapezis baixos (llavors Josep Andreu es feia dir ‘Charlot Rivels’).

Un dia es va celebrar un Concurs d’Imitació de Charlot, on Charlie Rivel acompanyat de la seva filla Paulina es va presentar i va guanyar. La gràcia de tot això, és que el mateix Chaplin es va presentar en secret, i va participar. I va quedar tercer.

Va ser en el moment dels premis quan Chaplin li va preguntar: “M’imiteu vós o sóc jo, qui us imita?”