dissabte, 3 de desembre del 2022

LA UNESCO DECLARA EL TOC MANUAL DE CAMPANES PATRIMONI CULTURAL IMMATERIAL DE LA HUMANITAT

 La Unesco declara el toc manual de campanes patrimoni cultural immaterial de la humanitat





La tradició del repic de campanes s'ha mantingut al llarg dels segles com un llenguatge universal i una part de la identitat col·lectiva dels pobles. Des de 2019, el toc manual havia estat declarat com a Manifestació Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial a nivell estatal. Amb aquesta declaració, s'afegeix a la llista de 530 tradicions que han rebut aquest reconeixement arreu del món. A Catalunya també ho són la Patum de Berga i els castells, a més de les festes pirinenques del foc, el flamenc i la dieta mediterrània, compartides amb altres territoris.

Consulteu la notícia sencera: La Unesco declara el toc manual de campanes patrimoni cultural immaterial de la humanitat

Font: Ràdio Cubelles

Sabies que..?


Sabies que Charlie Rivel va guanyar el primer premi en un Concurs d’imitació de Charlot?

Charlie Rivel va ser el pallasso català més popular i universal. Va fer riure i plorar generacions d’amants del circ amb el seu udol cèlebre. La seva imatge: vestit vermell, sabates grosses, i els seus instruments: cadira i guitarra el van convertir en un mite.

Un dels seus números més aplaudits és el de Charlot als trapezis baixos (llavors Josep Andreu es feia dir ‘Charlot Rivels’).

Un dia es va celebrar un Concurs d’Imitació de Charlot, on Charlie Rivel acompanyat de la seva filla Paulina es va presentar i va guanyar. La gràcia de tot això, és que el mateix Chaplin es va presentar en secret, i va participar. I va quedar tercer.

Va ser en el moment dels premis quan Chaplin li va preguntar: “M’imiteu vós o sóc jo, qui us imita?”