dimarts, 14 de juny del 2022

ARRIBEN LES VISITES A LA RECERCA DE L'ABELLAROL

Tornen les visites guiades a la recerca de l'AbellarolL'activitat és gratuïta però requereix inscripció prèvia a través del web cubelles.cat


La regidoria de Turisme reprén el dimecres 15 de juny les visites guiades a la recerca de l’Abellerol. L'activitat tindrà lloc tots els dimecres a la tarda durant els mesos de juny i juliol (fins al 20 de juliol i subjecte a la presència de l’au migratòria).

 

La visita consisteix en un recorregut per la zona agrofluvial de Cubelles, interpretant el paisatge i descobrint les diferents espècies de flora i fauna. La visita permetrà conèixer els antecedents del municipi, els usos agrícoles que encara s’hi fan i les transformacions que ha esdevingut el territori i s’arribarà fins a una de les colònies d’abellerols, una espècie protegida d’origen africà, més importants al Penedès que venen a passar l’estiu i crien al nostre municipi. Tota una oportunitat per observar, de ben a prop, un ocell molt esquiu. Durant la visita també es poden observar verdum, mussols, cueretes, diferents tipus de coloms i, si hi ha sort, conills i guineus.

 

Per tots aquells interessats en la visita, cal realitzar inscripció prèvia al web cubelles.cat.

 

Les visites estan programades per tots els dimecres de juny i juliol a les 19.15 h. i el punt de trobada és la plaça del mercat. La durada de la visita és de 1.30 - 2 h. aprox. Es tracta d’una activitat adreçada a majors de 14 anys (recomanat pantalons llargs, sabates de trekking i aigua de manera obligatòria). 

 

Aquesta proposta es va iniciar l’any 2019 i durant aquest darrers anys ha tingut una bona acollida i és una de les propostes per aquest inici de temporada.

Sabies que..?


Sabies que Charlie Rivel va guanyar el primer premi en un Concurs d’imitació de Charlot?

Charlie Rivel va ser el pallasso català més popular i universal. Va fer riure i plorar generacions d’amants del circ amb el seu udol cèlebre. La seva imatge: vestit vermell, sabates grosses, i els seus instruments: cadira i guitarra el van convertir en un mite.

Un dels seus números més aplaudits és el de Charlot als trapezis baixos (llavors Josep Andreu es feia dir ‘Charlot Rivels’).

Un dia es va celebrar un Concurs d’Imitació de Charlot, on Charlie Rivel acompanyat de la seva filla Paulina es va presentar i va guanyar. La gràcia de tot això, és que el mateix Chaplin es va presentar en secret, i va participar. I va quedar tercer.

Va ser en el moment dels premis quan Chaplin li va preguntar: “M’imiteu vós o sóc jo, qui us imita?”