dimarts, 3 d’agost del 2021

INFORMA'T DE LES NOVETATS D'AQUEST ESTIU AL CHARLIE A CUBELLES

L’Exposició Permanent Charlie Rivel amplia el seu fons amb una nova titella de l’il·lustre pallasso

26 de juliol de 2021

La marioneta és obra del cubellenc, Jordi Bertran, i ha estat creada a partir d'uns dissenys del segle passat del marionetista, Harry Vernon Tozer


L’Exposició Permanent Charlie Rivel amplia el seu fons amb una titella de l’il·lustre pallasso, creada per al cubellenc, Jordi Bertran, en el marc commemoratiu dels 125 anys del naixement de Charlie Rivel. El procés de construcció de la titella, feta a partir d'uns dissenys del segle passat del marionetista, Harry Vernon Tozer, va iniciar-se cap a finals del mes d’abril, engegant així tot un procés creatiu força llarg.

Font: Ràdio Cubelles

Llegeix la notícia sencera: L'exposició amplia el fons amb una nova titella


Sabies que..?


Sabies que Charlie Rivel va guanyar el primer premi en un Concurs d’imitació de Charlot?

Charlie Rivel va ser el pallasso català més popular i universal. Va fer riure i plorar generacions d’amants del circ amb el seu udol cèlebre. La seva imatge: vestit vermell, sabates grosses, i els seus instruments: cadira i guitarra el van convertir en un mite.

Un dels seus números més aplaudits és el de Charlot als trapezis baixos (llavors Josep Andreu es feia dir ‘Charlot Rivels’).

Un dia es va celebrar un Concurs d’Imitació de Charlot, on Charlie Rivel acompanyat de la seva filla Paulina es va presentar i va guanyar. La gràcia de tot això, és que el mateix Chaplin es va presentar en secret, i va participar. I va quedar tercer.

Va ser en el moment dels premis quan Chaplin li va preguntar: “M’imiteu vós o sóc jo, qui us imita?”