dissabte, 1 d’agost del 2020

VISITA VIRTUAL DE L'EXPOSICIÓ DEDICADA A PAULINA SCHUMANN I CHARLIE RIVEL

Sabies que aquest estiu l’exposició dedicada a Charlie Rivel compleix 30 anys?

L’exposició dedicada al pallasso més universal, celebra aquest estiu el seu 30è Aniversari. L’exposició ser inaugurada el 26 de juliol de 1990 amb el nom de Charlie Rivel Hall. La sala obria portes, coincidint amb el setè aniversari de mort del pallasso i en un espai cedit per la Caixa d’Estalvis i Pensions, situada a les Galeries del Passeig Narcís Bardají.

Durant el primer mes de funcionament van passar per l’exposició unes quatre-centes persones, amb una afluència constant de públic de diversa procedència i edat, encara que el més habitual eren les visites de persones entre els trenta i cinquanta anys, la majoria d’ells acompanyats dels seus fills.

Anys després, i després dels treballs d’adequació realitzats en una de les sales del Castell de Cubelles, la col·lecció es trasllada. El 16 de març de 2006, i amb presència de diferents personalitats polítiques convidades a l’acte, s’inaugura oficialment el nou emplaçament que es bateja amb el nom d’Exposició Permanent del Pallasso Charlie Rivel.

Enguany, l’Ajuntament de Cubelles, a través de l’Exposició Permanent del Pallasso Charlie Rivel us proposa descobrir de manera virtual diversos continguts dedicats a Charlie Rivel i Paulina Schumann. En l'espai bloc de l’exposició trobaràs informació relacionada amb Cubelles, Charlie Rivel i Paulina Schumann. 

 


Us recomanem diversos enllaços d’interès:

Participa d’una exposició virtual:  Sabies que aquest estiu la col·lecció dedicada a Charlie Rivel compleix 30 anys? Has visitat l’Exposició Permanent del Pallasso Charlie Rivel, en aquests darrers anys? Vols participar en una exposició fotogràfica i virtual? Edita les teves fotos usant t’etiqueta #30ExpoRivelSabies que..?


Sabies que Charlie Rivel va guanyar el primer premi en un Concurs d’imitació de Charlot?

Charlie Rivel va ser el pallasso català més popular i universal. Va fer riure i plorar generacions d’amants del circ amb el seu udol cèlebre. La seva imatge: vestit vermell, sabates grosses, i els seus instruments: cadira i guitarra el van convertir en un mite.

Un dels seus números més aplaudits és el de Charlot als trapezis baixos (llavors Josep Andreu es feia dir ‘Charlot Rivels’).

Un dia es va celebrar un Concurs d’Imitació de Charlot, on Charlie Rivel acompanyat de la seva filla Paulina es va presentar i va guanyar. La gràcia de tot això, és que el mateix Chaplin es va presentar en secret, i va participar. I va quedar tercer.

Va ser en el moment dels premis quan Chaplin li va preguntar: “M’imiteu vós o sóc jo, qui us imita?”