dilluns, 18 de maig del 2020

PARTICIPA DEL DIA INTERNACIONAL DELS MUSEUS AL CHARLIE




L’Exposició Permanent d’en Charlie Rivel se suma al Dia Internacional dels Museus


La mostra organitza una exposició fotogràfica virtual i ja té la vista posada en la commemoració dels 30 anys de l’espai dedicat al fill més il·lustre de Cubelles

Una exposició fotogràfica virtual és una de les propostes de l’Exposició Permanent d’en Charlie Rivel per a commemorar el Dia Internacional dels Museus, que se celebra el proper 18 de maig. Aquesta activitat, a més, pretén  ser el punt de partida de la commemoració del 30è aniversari de l’exposició dedicada al fill més il·lustre de Cubelles, el pallasso Charlie Rivel, i a la seva filla, l’amazona i artista de circ Paulina Schumann.

Al bloc de l’Exposició Permanent es podrà visitar virtualment tant els espais principals de la mostra cubellenca com accedir mitjançant una galeria d’enllaços a d’altres pàgines i contingut sobre la vida i la trajectòria artística d’en Charlie Rivel i la seva nissaga d’artistes. Una d’aquestes propostes és el documental ‘Charlie Rivel i Cubelles’, recentment estrenat al canal de Youtube de l’Ajuntament de Cubelles i que encara està disponible per al seu visionat. En ell, persones que van relacionar-se estretament amb en Josep Andreu Lasserre, la persona que hi havia al darrera del pallasso, parlen de la seva personalitat, les seves aficions i la seva estima pel poble que el va veure néixer un 23 d’abril de 1896 per casualitat.

Sabies que..?


Sabies que Charlie Rivel va guanyar el primer premi en un Concurs d’imitació de Charlot?

Charlie Rivel va ser el pallasso català més popular i universal. Va fer riure i plorar generacions d’amants del circ amb el seu udol cèlebre. La seva imatge: vestit vermell, sabates grosses, i els seus instruments: cadira i guitarra el van convertir en un mite.

Un dels seus números més aplaudits és el de Charlot als trapezis baixos (llavors Josep Andreu es feia dir ‘Charlot Rivels’).

Un dia es va celebrar un Concurs d’Imitació de Charlot, on Charlie Rivel acompanyat de la seva filla Paulina es va presentar i va guanyar. La gràcia de tot això, és que el mateix Chaplin es va presentar en secret, i va participar. I va quedar tercer.

Va ser en el moment dels premis quan Chaplin li va preguntar: “M’imiteu vós o sóc jo, qui us imita?”