dimarts, 22 d’agost del 2017

AQUEST ESTIU VINE A DESCOBRIR A CHARLIE RIVEL


AQUEST ESTIU VINE A DESCOBRIR CHARLIE RIVEL I PAULINA SCHUMANN
Vine a descobrir la col·lecció personal de Josep Andreu i Lasserre, l’universal pallasso català Charlie Rivel (1896-1983). Completíssim artista de circ, el Charlie Rivel pallasso només li calien una guitarra, una cadira i el seu talent per comunicar-se intensament amb el públic. Entre altre material, a l’exposició es pot veure una part del vestuari del pallasso cubellenc, premis, imatges d’actuacions i altres documents. Des del 16 de març del 2006, l’exposició està instal·lada en una sala del Castell de Cubelles i es pot visitar a títol individual o bé en grups. Es disposa d’imatges d’actuacions i la biografia en set llengües (català, castellà, anglès, francès, italià, alemany i rus).

Per a grup nombrosos, visita a l’exposició i passejada pel nucli antic de Cubelles. Per a escoles o esplais, visita a l’exposició i taller de maquillatge. Hi ha disponibles altres activitats i tallers dedicats a Charlie Rivel i Paulina Schumann. Vine i posa’t a la pell dels artistes de circ. Visita concertada, posant-se en contacte amb l’exposició. Cal reserva prèvia.

Adreçats a infants, joves, esplais i famílies
Dates: Del 22/08/17 al 07/09/17
Horari: de dimarts a divendres, de 10.00 h. a 13.00 h.
I dijous, de 17.00 h. a 19.00 h.

El preu general és de 1,50€ per visitant (consulteu descomptes per edats). Inscripcions fins exhaurir les places a charlierivel@cubelles.cat o per telèfon 93 895 25 00.

MÉS INFORMACIÓ A:
Exposició Permanent del Pallasso Charlie Rivel
Plaça del castell, 1. Cubelles – Tels. 93 895 25 00 – 93 895 03 00 Ext.516
Horari: de dimarts a dissabte de 10.00 h. a 14.00 h. Dijous de 17.00 h. a 19.00 h.
Visita el bloc de l’Exposició i descobriràs el pallasso català més universal: http://charlierivel.cubelles.cat

Sabies que..?


Sabies que Charlie Rivel va guanyar el primer premi en un Concurs d’imitació de Charlot?

Charlie Rivel va ser el pallasso català més popular i universal. Va fer riure i plorar generacions d’amants del circ amb el seu udol cèlebre. La seva imatge: vestit vermell, sabates grosses, i els seus instruments: cadira i guitarra el van convertir en un mite.

Un dels seus números més aplaudits és el de Charlot als trapezis baixos (llavors Josep Andreu es feia dir ‘Charlot Rivels’).

Un dia es va celebrar un Concurs d’Imitació de Charlot, on Charlie Rivel acompanyat de la seva filla Paulina es va presentar i va guanyar. La gràcia de tot això, és que el mateix Chaplin es va presentar en secret, i va participar. I va quedar tercer.

Va ser en el moment dels premis quan Chaplin li va preguntar: “M’imiteu vós o sóc jo, qui us imita?”