divendres, 18 d’octubre del 2013

AL GEGANT D’EN CHARLIE RIVEL AL LLIBRE “100 GEGANTS. PETITA GUIA DELS GEGANTS DE CATALUNYA”



100 GEGANTS A LA SETMANA DEL LLIBRE EN CATALÀ

Va ser fantàstic!. L'Heribert, la Cesca Mestres i jo mateix , JuanolO, presentant  
"100 Gegants. Petita guia dels gegants de Catalunya".
Però sobretot va ser fantàstica la grandíssima participació del gegant Charlie Rivel i els seus inseparables amics de Cubelles. Gràcies per tot, hem omplert la Setmana del LLibre en Català de Gegants! 

¡Fue fantástico!. Heribert, Cesca Mestres y yo mismo, JuanolO, presentando  
"100 Gegants. Petita guía dels gegants de Catalunya"
Pero sobretodo fue fantástica la grandísima participación del Gegant Charlie Rivel y sus inseparables amigos de Cubelles. Gracias por todo. ¡Llenamos la Setmana del llibre en Català de gigantes! 



 
100 Gegants. Petita Guia dels Gegants de Catalunya


100 GEGANTS. PETITA GUIA DELS GEGANTS DE CATALUNYA
Heribert Masana
Il.: JuanolO
Dades del Llibre:

72 pàgines
22X 19 cm.
ISBN: 978-84-92745-70-8
Forma: rústega
Publicació: juliol 2013
Editorial: El Cep i la Nansa

Una guia infantil on trobareu 100 gegants de pobles, viles i ciutats de Catalunya, gegants més antics i de més nous, gegants guerrers, reis i feudals, moriscs, pagesos i pescadors, gegants d’oficis o senyors i hereus amb barret de copa o barretina i dames amb vestits arriats amb algun bandoler de trabuc. Tampoc ens hem oblidat dels gegants que representen les diferents parts del món. Trobareu també uns gegantons de mig cos força originals i tot un reguitzell de figures simbòliques i imaginàries. És més, fins i tot uns titellaires ens han descobert els gegants més petits del món...


Sabies que..?


Sabies que Charlie Rivel va guanyar el primer premi en un Concurs d’imitació de Charlot?

Charlie Rivel va ser el pallasso català més popular i universal. Va fer riure i plorar generacions d’amants del circ amb el seu udol cèlebre. La seva imatge: vestit vermell, sabates grosses, i els seus instruments: cadira i guitarra el van convertir en un mite.

Un dels seus números més aplaudits és el de Charlot als trapezis baixos (llavors Josep Andreu es feia dir ‘Charlot Rivels’).

Un dia es va celebrar un Concurs d’Imitació de Charlot, on Charlie Rivel acompanyat de la seva filla Paulina es va presentar i va guanyar. La gràcia de tot això, és que el mateix Chaplin es va presentar en secret, i va participar. I va quedar tercer.

Va ser en el moment dels premis quan Chaplin li va preguntar: “M’imiteu vós o sóc jo, qui us imita?”