dimarts, 18 de juny del 2013

L’Exposició Permanent del Pallasso Charlie Rivel cedeix material al museu Centre National du Costume de Scène de França


L’Exposició Permanent del Pallasso Charlie Rivel cedeix material al museu Centre National du Costume de Scène de França.


La samarreta vermella, la perruca i el nas s’exposaran des del 15 de juny fins el 5 de gener del 2014.
El museu Centre National du Costume de Scène de França ha rebut la cessió de material divers de l’Exposició Permanent del Pallasso Charlie Rivel per una exposició dedicada a vestits del món circ. L’exposició d’en Charlie Rivel ha prestat la samarreta vermella, la perruca i el nas que el pallasso havia fet servir en les seves múltiples actuacions.
L’exposició En Piste! s’inaugurarà el proper 14 de juny a les 18h al museu de França, i l’exposició es mantindrà fins el 5 de gener del 2014, quan tot el material retornarà a l’Exposició Permanent del Pallasso Charlie Rivel de Cubelles que es troba ubicada a l’interior del Castell dels Marquesos d’Alfarràs.

Informació de l’exposició
Aquesta exposició presenta per primera vegada els magnífics vestits que pertanyen a algunes de les majors companyies de circ de tot el món. Vestits de pallasso, acròbates, malabaristes, domadors d’animals, trapezistes i equilibristas portaran la màgia del circ al museu. El Centre National du Costume de Scène convida al visitant a descobrir un univers que data de l’aparició del circ modern al segle XVIII fins al desenvolupament del circ contemporani.

Sabies que..?


Sabies que Charlie Rivel va guanyar el primer premi en un Concurs d’imitació de Charlot?

Charlie Rivel va ser el pallasso català més popular i universal. Va fer riure i plorar generacions d’amants del circ amb el seu udol cèlebre. La seva imatge: vestit vermell, sabates grosses, i els seus instruments: cadira i guitarra el van convertir en un mite.

Un dels seus números més aplaudits és el de Charlot als trapezis baixos (llavors Josep Andreu es feia dir ‘Charlot Rivels’).

Un dia es va celebrar un Concurs d’Imitació de Charlot, on Charlie Rivel acompanyat de la seva filla Paulina es va presentar i va guanyar. La gràcia de tot això, és que el mateix Chaplin es va presentar en secret, i va participar. I va quedar tercer.

Va ser en el moment dels premis quan Chaplin li va preguntar: “M’imiteu vós o sóc jo, qui us imita?”